Copilul tău s-a născut vara? Iată ce trebuie să știi!

Data publicării:
Copilul tău s-a născut vara Iată ce trebuie să știi! / FOTO: freepik.com@oulaphone
Copilul tău s-a născut vara Iată ce trebuie să știi! / FOTO: freepik.com@oulaphone

Copiii născuți vara sunt adesea priviți cu un amestec de curiozitate și admirație, deoarece această perioadă a anului aduce cu sine numeroase beneficii pentru dezvoltarea lor. Iată cum vara influențează viața și sănătatea celor mici:Vara, cu temperaturile sale blânde și mai multă lumină naturală, poate contribui la o creștere mai sănătoasă a copiilor. Expunerea la soare în cantități moderate ajută organismul să producă vitamina D, esențială pentru dezvoltarea oaselor și sistemului imunitar.

Copiii născuți vara beneficiază de vremea frumoasă care îi încurajează să petreacă mai mult timp în aer liber. Aceasta poate duce la un stil de viață mai activ, promovând o bună dezvoltare fizică și consolidarea abilităților motorii.

Vara este momentul ideal pentru a explora lumea înconjurătoare. Copiii au șansa să descopere natura, să se bucure de excursii în aer liber și să învețe despre diferite aspecte ale vieții în mod interactiv.

Vacanțele de vară oferă oportunități excelente pentru copii de a interacționa cu alți copii într-un mod mai liber și relaxat. Aceste interacțiuni contribuie la dezvoltarea abilităților sociale și la formarea prieteniilor.

Studiile arată că persoanele născute în lunile de vară prezintă adesea un nivel mai ridicat de energie și optimism, ceea ce poate contribui pozitiv la atitudinea și abordarea vieții în general.

Vara poate fi considerată o perioadă favorabilă pentru nașterea copiilor din diverse puncte de vedere, oferindu-le o bază solidă pentru dezvoltarea lor sănătoasă și fericită.

Deși știința nu pune prea mult preț pe astrologie, domeniul a descoperit dovezi care susțin ideea că luna sau anotimpul în care te-ai născut îți poate afecta viața. Factori precum ceea ce mânca mama ta în timp ce era însărcinată cu tine - de exemplu, pepene verde vara sau dovleac toamna - și tipul de mediu în care trăia pot juca un rol, dar știința nu a reușit încă să explice unele trăsături împărtășite de persoanele cu același anotimp de naștere. 

Genele tale sunt genele tale, dar un studiu a arătat că bebelușii născuți în lunile de vară tind să aibă o greutate la naștere mai mare decât cei născuți în alte anotimpuri.  Același studiu care a raportat această constatare a determinat, de asemenea, că cei născuți în lunile de vară au mai multe șanse să fie înalți - să fie oare datorită soarelui suplimentar? Nu este încă clar de ce, dar știința a arătat că bebelușii născuți în iunie și iulie prezintă cel mai mare vârf al mediei înălțimii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment

DC Media Group Audience
pixel