Cum să organizezi un „Secret Santa” cu adevărat distractiv

Data publicării:
Fotografie de la Gustavo Fring: Pexels
Fotografie de la Gustavo Fring: Pexels

Secret Santa este o modalitate excelentă de a organiza un schimb de cadouri în care nimeni nu va fi dezamăgit sau nu va cheltui mulți bani - iată sfaturile noastre pentru a organiza unul cu adevărat distractiv!



Contextul economic dificil a făcut ca românii să fie creativi și anul acesta, când vine vorba de cadourile de Crăciun sau, în varianta corporate, pentru Secret Santa. 

Se apropie Crăciunul și te gândești la lista de cadouri de oferit rudelor, prietenilor, colegilor... Pe scurt, un număr foarte mare de persoane care își vor desface pachetul în seara zilei de 24.

A oferi cadouri este obositor, nu? Așadar, de ce să nu faceți ocazia specială organizând un Moș Crăciun Secret sau ”Secret Santa”? Nu știi cum să o faci? Vă vom explica totul pentru a face din schimbul de cadouri un moment cu adevărat distractiv!

2. -imagine fara descriere- (pexels-victoria-emerson-6029368_02762300.jpg)

Fotografie de la Victoria Emerson/ Pexels

Regulile unui Secret Santa de succes 

Deci, să trecem la organizarea propriu-zisă: pentru a nu lăsa nimic la voia întâmplării, este o idee bună să vă organizați cu cel puțin câteva săptămâni înainte de a face schimb de cadouri. Astfel, vei avea timp să te gândești la cadoul perfect. Pentru a-l organiza, este necesar să scrieți numele participanților pe cartonașe, care apoi vor trebui extrase de toată lumea: fiecare ia un card, aflând astfel pentru cine va trebui să cumpere sau să împacheteze un cadou. Numele NU TREBUIE dezvăluit nimănui! Altfel totul se duce de râpă! În schimb, trebuie să așteptăm ziua schimbului pentru a afla cine ne-a făcut un cadou și mai ales ce.

Idei distractive pentru Moș Crăciun Secret

Dar cum să faci un Secret Santa cu adevărat distractiv? În primul rând, este bine să stabiliți o limită maximă de cheltuieli pentru cadouri, altfel există riscul dezechilibrelor: 50 de lei sau 100 de lei pot fi deja cifre mai mult decât acceptabile.

Aproape trei sferturi din români sunt îngrijorați de situația lor financiară în perioada sărbătorilor și afirmă că, urmare a majorărilor de prețuri, își propun să reducă cheltuielile. Astfel, 62% caută produse accesibile din punct de vedere al bugetului și au de gând să cumpere mai puține cadouri decât în 2022.

Într-adevăr, cu cât prețul este mai mic, cu atât trebuie să munciți mai mult pentru a găsi un cadou care nu este doar distractiv, ci și potrivit pentru persoana care îl va primi. De asemenea, puteți stabili o temă: cadouri kitsch, cadouri second hand, cadouri utile, cadouri pentru casă, ornamente, accesorii etc.

Secret Santa oferă posibilitatea de a rezolva problema cadourilor atunci când sunt mulți oameni, în familie, la școală, la serviciu sau între prieteni. De asemenea, vă permite să economisiți semnificativ și mai ales să nu aveți așteptări.

În ziua schimbului, poate fi distractiv să joci un joc de societate sau să organizezi o vânătoare de comori pentru a găsi toate cadourile. Cine câștigă începe prin a primi primul Moș Crăciun Secret, apoi îl livrează pe al lui și așa mai departe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel