Descoperă personalitatea copilului, în funcție de culoarea lui preferată! Îi place roșu? E competitiv! Adoră albastru? E independent! Vezi lista completă

Data publicării:
Descoperă personalitatea copilului, în funcție de culoarea lui preferată! Îi place roșu? E competitiv! Adoră albastru? E independent! Vezi lista completă / FOTO: freepik.com @MUS_GRAPHIC_
Descoperă personalitatea copilului, în funcție de culoarea lui preferată! Îi place roșu? E competitiv! Adoră albastru? E independent! Vezi lista completă / FOTO: freepik.com @MUS_GRAPHIC_

Culorile influențează emoțiile și personalitatea!



Dacă micuțul tău este încă la vârsta în care nu pare să fi decis încă asupra unei culori preferate, nu-ți face griji, este perfect normal. Dar să știi că alegerile lor în ceea ce privește culorile nu sunt doar întâmplătoare! Ele pot dezvălui multe despre personalitatea sau starea lor de spirit.

Fie că este vorba de hainele pe care le preferă, de jucăriile cu care se joacă mereu sau de culoarea preferată a periuței lor de dinți, copiii tind să se atașeze de o anumită culoare. Chiar dacă preferințele lor pot evolua odată cu înaintarea în vârstă, culoarea lor preferată în diverse contexte poate oferi indicii despre comportamentul, personalitatea sau emoțiile lor.

Descoperă personalitatea copilului, în funcție de culoarea lui preferată

SURSA FOTO: freepik.com @meeramadhav

Chiar dacă nu este o știință exactă, numeroase studii de piață și de marketing au investigat comportamentele legate de culori pentru a înțelege mai bine preferințele potențialilor cumpărători.

Acest lucru se aplică și jucăriilor; companiile de jucării aleg culori în funcție de profilul copiilor pe care doresc să-i atragă, luând în considerare vârsta și chiar sexul lor.

Nu putem nega influența culorilor asupra stării noastre de spirit; ele sunt adesea asociate cu anumite emoții, de unde și expresiile precum „azi văd totul negru” sau „viața este roz”. Culorile emit energie sub formă de lungimi de undă ale luminii, iar această energie poate influența oamenii, în special copiii, care sunt mai receptivi la aceste influențe.

Psihologia a identificat modele comportamentale comune în preferințele de culoare ale oamenilor, astfel că preferințele de culoare ale copilului tău ar putea dezvălui multe despre personalitatea sa.

Personalitatea copilului după culoarea preferată alb

SURSA FOTO: freepik.com @yanadjana

Alb

Puțini copii îl aleg ca favorit, fiind asociat cu inocența și bunătatea. Aceștia sunt adesea organizați, independenți și de bun simț, deși preferința pentru alb poate să apară mai târziu în viață.

Galben

O culoare contradictorie, copiii care o preferă pot fi optimiști, dar și geloși. Sunt creativi și imaginativi, dar și raționali și practici. Au tendința de a fi pretențioși și au un control puternic asupra emoțiilor lor.

Portocaliu

Copiii care preferă portocaliul sunt extrovertiți și caută mereu aprobarea celorlalți. Le place echilibrul și provocările, fiind atrași de sport și mișcare.

Roșu

Pasionali și intenși, acești copii sunt activi și optimiști. Acționează din impuls și tind să fie încrezători, competitivi și deschiși la minte.

Roz

Asociată adesea cu fetele, rozul reflectă iubirea necondiționată și acceptarea. Copiii care preferă rozul sunt sensibili și afectuoși, fiind afectați de emoțiile din jurul lor.

Verde

Simbol al naturii și speranței, verdele este ales de copiii loiali și dependenți de prietenii lor. Sunt pozitivi și vitali, dar mereu conștienți de părerea celor din jur.

Albastru

Cea mai apreciată culoare de către copii, albastrul reprezintă liniștea și adevărul. Copiii care o preferă sunt independenți și echilibrați, având convingeri adânc înrădăcinate.

Violet

Copiii care preferă violetul sunt sentimentali și spirituali, dar reflectă înainte de a-și exprima emoțiile. Sunt perfecționiști și le place să-i ajute pe ceilalți.

Maro

Puțini copii aleg maroul ca favorit, dar aceia care o fac sunt prieteni grozavi și preferă confortul și siguranța. Sunt simpli și naturali, preferând stabilitatea și simplitatea.

Gri

Chiar dacă puțini copii îl preferă, cei care o fac sunt echilibrați și conservatori. Pot fi puțin îndepărtați în emoții și prea raționali, preferând rutina.

Negru

Culoarea eleganței și puterii, negrul este preferat de copiii care caută controlul și puterea. Deși pot părea distanți, aceștia pot avea înclinații artistice puternice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel