Două atitudini ale părinților care influențează dezvoltarea creierului copilului, potrivit unui expert în neuroștiință

Data publicării:
Două atitudini ale părinților care influențează dezvoltarea creierului copilului, potrivit unui expert în neuroștiință / FOTO: freepik.com @volodymyr-t
Două atitudini ale părinților care influențează dezvoltarea creierului copilului, potrivit unui expert în neuroștiință / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Există două metode recomandate de un neuroștiință pentru a promova dezvoltarea creierului copilului dumneavoastră. Un studiu științific efectuat pe copii în perioada copilăriei timpurii, până la vârsta de 4 ani, a evidențiat legătura dintre sensibilitatea parentală aplicată de la o vârstă fragedă și dezvoltarea creierului bebelușului.

După cum au raportat experții de la Psychology Today, nivelul de sensibilitate al părinților poate prezice volumul creierului copilului, independent de dimensiunea capului în timpul copilăriei timpurii.

Capacitatea părinților de a fi atenți și receptivi la copilul lor este foarte benefică pentru dezvoltarea creierului.

Cum putem dezvolta aceste abilități în practică? Greer Kirshenbaum, specialist în neuroștiință, a analizat această întrebare.

Citește și Copiii care spun ACEASTĂ frază demonstrează mai multă inteligență emoțională decât ceilalți

Oferiți o prezență hrănitoare


„Petreceți timp semnificativ cu copilul dumneavoastră pentru a promova legătura și conexiunea emoțională. Aceasta poate include cântatul, cititul cărților, vorbitul cu copilul și multe îmbrățișări”, sugerează cercetătorul.

Interacționarea cu copilul și hrănirea lui intelectuală contribuie la dezvoltarea lui. Acest lucru se poate realiza prin activități creative simple!

Vezi și Copiii care manifestă ACEST comportament vor fi mai inteligenți decât ceilalți, arată un studiu

Asigurați coreglare în perioadele de stres


Copiii nu au capacitatea de a-și regla emoțiile.

Ajutându-i și arătându-le cum să-și gestioneze furtunile emoționale, nu doar că vă întăriți legătura, dar le oferiți și noi abilități.

„Fiți atent la semnalele bebelușului și reacționați rapid și corespunzător atunci când vedeți că este în suferință”, recomandă neurologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi

DC Media Group Audience
pixel