Copiii care manifestă ACEST comportament vor fi mai inteligenți decât ceilalți, arată un studiu

Data actualizării: | Data publicării:
Copiii care manifestă ACEST comportament vor fi mai inteligenți decât ceilalți, arată un studiu / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @EyeEm
Copiii care manifestă ACEST comportament vor fi mai inteligenți decât ceilalți, arată un studiu / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @EyeEm

Un studiu a arătat că, atunci când copiii sunt pasionați de un anumit domeniu, sunt mai predispuși să-și dezvolte abilitățile intelectuale! Explicații.



Ar putea pasiunea, care uneori devine obsesie, să fie o modalitate excelentă de a stimula dezvoltarea intelectuală a copiilor?

Un studiu realizat în 2008 de cercetători de la universitățile din Indiana și Wisconsin, SUA, sugerează că da, potrivit parents.fr.

Acești cercetători au urmărit interesele a 215 copii de 4 ani și au înregistrat activitățile preferate de aceștia în timpul liber, pe parcursul a doi ani.

Au descoperit că, la vârsta de 4 ani, copiii pot deja să dezvolte pasiuni care îi captivează pentru perioade lungi, de peste o lună.

De asemenea, au constatat că aceste pasiuni pot începe să se dezvolte încă din primul an de viață.

Pasiunea și capacitatea de a te dedica profund unei activități sunt elemente esențiale în dezvoltarea intelectuală a copilului tău.

Citește și Studiile dezvăluie trăsătura surprinzătoare pe care toți copiii deștepți au în comun

De la pasiune la adaptabilitate, nu este decât un pas!

Conform cercetătorilor, copiii pasionați de un anumit domeniu dezvoltă o atenție mai bună și abilități de gândire superioare față de copilul obișnuit.

Motivul este simplu: pe măsură ce explorează și învață despre un domeniu care îi pasionează, copiii își îmbunătățesc capacitatea de a înțelege și stăpâni idei noi.

Această abilitate este esențială pentru un comportament foarte important în viață: adaptarea.

Capacitatea de a recunoaște că există numeroase alternative și perspective asupra aceluiași subiect îi ajută pe copii, și mai târziu pe adulți, să se adapteze mai ușor.

Acest proces stimulează creativitatea și facilitează găsirea soluțiilor pentru diverse probleme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel