Elevii vor să desfiinţeze BAC-ul. Ce părere au românii? „E oarecum înfricoșător, e un semnal de alarmă!” / „Cred că este o idee proastă!” / VIDEO

Data publicării:
Elevii vor să desfiinţeze BAC-ul. Ce părere au românii? „E oarecum înfricoșător și e un semnal de alarmă!” / „Cred că este o idee proastă!”
EXCLUSIV
Elevii vor să desfiinţeze BAC-ul. Ce părere au românii? „E oarecum înfricoșător și e un semnal de alarmă!” / „Cred că este o idee proastă!”

Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat. Dana Mihai, jurnalistă DC News, a întrebat românii ce părere au despre această cerere a elevilor. 



Elevii argumentează că actuala metodă de evaluare încurajează memorarea mecanică în detrimentul înțelegerii conținutului predat deoarece profesorii se concentrează mai mult pe pregătirea pentru testare decât pe promovarea înțelegerii profunde a materiei.

Reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța subliniază că această situație îi determină pe elevi să studieze exclusiv pentru obținerea unei note, în loc să-și dezvolte cu adevărat competențele și cunoștințele, îndepărtându-se astfel de esența educației.

Indignarea elevilor vine în urma simulării pe care au avut-o în intervalul 4-6 martie. Nemulțumirea lor se datorează și faptului că profesorii folosesc un stil de predare depășit, care nu este adaptat la era digitală în care trăim.

„Este o idee destul de proastă!”

„Eliminarea se cere de câțiva ani. Și eu am doi copii, unul a dat Bacalaureatul acum câțiva ani și unul acum se va pregăti. În alte țări nu mai este examenul acesta de Bacalaureat. Ce să zic? Ar trebui să se facă o reformă în învățământ și să se țină cont de realitatea din teren, de la clasă pentru că am văzut și eu ce s-a dat anul acesta la simulare. Este foarte greu! Când te gândești la nivel de țară ce procentaj este sub nota 5 e oarecum înfricoșător și e un semnal de alarmă pe care autoritățile din domeniu ar trebui să țină cont și să facă o reformă. Eu cred că Bacalaureatul trebuie să dispară, dar și copiii trebuie să învețe”, a spus o mămică din București.

„Din punctul meu de vedere, ar trebui să-l scoată pentru că e foarte mult de învățat și unii dintre noi nu suntem capabili să învățăm atât de mult”, a spus o elevă.

„Pe de o parte sunt de acord, dar pe de altă parte nu. Sunt de acord să-l scoată pentru că e foarte multă materie și nu putem să învățăm atâta, dar pe de altă parte nu aș vrea pentru că este important oarecum, să ne dea ceva mai ușor”, a spus o altă tânără. Jurnalista Dana Mihai a întrebat dacă îl vede util, iar eleva a răspuns: „Sincer, nu!”

„Din punctul meu de vedere nu este așa o idee bună. Cred că este materie suficientă și ar fi un pic ciudat având în vedere că toată lumea a dat Bacalaureatul până acum și să se retragă dintr-o dată. Din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai utile lucruri pe care un elev poate să-l facă”, a spus o altă tânără.

„Chiar dacă pune multă presiune pe elevi, este important pentru valoarea academică și în viitor pentru a obține un post mai bun în piața muncii”, a mai spus o tânără.

„Consider că este o idee destul de proastă. Bacalaureatul nu ne pregătește pentru câmpul muncii, însă e un test foarte bun de a vedea cum faci față presiunii. Când o să primești task-uri la job, trebuie să știi să gestionezi toată situația. Îl văd util, ca pe orice examen. Și îi sfătuiesc pe toți elevii de liceu să facă și studii la facultate”, a spus un alt tânăr.

„Eliminarea Bacalaureatului nu mi se pare o soluție pentru că mulți ies din liceu analfabeți funcțional și cumva trebuie să știi că ai rămas cu ceva în cap după 4 ani de liceu. Cumva trebuie restructurat, dar totuși să rămână, într-o altă formă”, a mai spus o altă româncă.

„Nu aș fi de acord cu eliminarea totală, dar aș susține să fie reformulat cu ceva care să te ajute pe parcurs”, a mai spus o tânără. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel