Ești pregătită să ai copii? 30 de semne că maternitatea nu este pentru tine în acest moment

Data publicării:
Fotografie de la Photography Maghradze PH/ Pexels
Fotografie de la Photography Maghradze PH/ Pexels

Există semne că maternitatea nu este pentru tine în acest moment - învață să le identifici cât de curând poți!



A avea un copil este o responsabilitate uriașă, pe tot parcursul vieții. Indiferent dacă au 2, 15 sau 35 de ani, copiii aduc mereu o fericire imensă și griji extraordinare care ne însoțesc de-a lungul vieții.

În ciuda acestui fapt, multe femei visează să devină mame înainte de a avea un partener și unele chiar vor să se confrunte singure cu maternitatea.

Când ajungem la o anumită vârstă, întrebarea „...și tu, pe când?”, se poate referi la căsătorie dacă ești într-o relație stabilă și nu te-ai căsătorit încă, sau se referă la a avea un copil.

Există, însă, unele femei care nu au de gând să devină mame tinere sau poate că nu simt deloc nevoia din cauza lipsei instinctului matern. Sunt  semne care pot indica faptul că nu ești încă pregătită să fii mamă,  cel puțin acum, deși s-ar putea să te răzgândești cu timpul.

Care sunt semnele care îți spun că nu ești pregătită pentru maternitate?

1. Când mergi la un restaurant pentru a lua cina cu prietenii sau partenerul tău,  eviți să stai la o masă care este aproape de o familie cu copii. Nu te poți abține, dar nu poți suporta vocile, mișcările și strigătele lor mici. Cu cât ești mai departe, cu atât mai bine.

2. Dacă aveți nepoate sau nepoți sau veri,  nu vă oferiți niciodată voluntar să aveți grijă de ei sau să petreceți o după-amiază cu ei. Întotdeauna ai planuri mai bune decât să petreci timp cu acești mici enervanți.

3. Habar n-ai ce desene animate sunt la modă și dacă îți vorbesc despre  Purcelușa Peppa sau Patrula Cățelușilor parcă îți vorbesc în chineză  pentru că nu ai auzit niciodată de acele personaje.

4. Încerci să eviți subiectul atunci când iubitul tău face o oarecare aluzie la posibilitatea de a-ți întemeia o familie, înainte sau după căsătorie.

5. Ești iubitoare de călătorii și crezi că copiii te-ar împiedica să cunoști toate acele locuri pe care plănuiești să le vizitezi în viitorul apropiat, chiar dacă în realitate să le vizitezi cu ei nu este o idee rea.

6. Nu vrei să asculți muzică pentru copii nici în filme pentru că te enervează. Un cântec de leagăn ți se pare o tortură. 

7. Fotografiile  cu nou-născuți nu te mișcă  pentru că nici nu le observi, deși sunt frumoase și drăgălașe.

8. Când prietena ta cea mai bună apare cu copilul ei la o întâlnire pe care ai organizat-o pentru a discuta și a petrece după-amiaza împreună, te enervezi și te face să te simți incomod.

9. Te plictisești de moarte de orice conversație care se învârte în jurul copiilor și eviți să-i întâlnești pe cei din grup care sunt părinți pentru că nu știu să vorbească despre altceva.

10. Îți place să ai totul impecabil în casă, în mașină, la birou... Cu copii ar fi imposibil!

11. Îți place  să porți tocuri înalte  și nu suporți ideea de a fi nevoită să porți adidași sau sandale plate pentru a putea alerga dintr-o parte în alta în timpul zilei.

12. Când sora sau prietena ta îți cere să porți căruciorul pentru că vorbește la telefon sau are o mână ocupată, speri să fie pentru cât mai puțin timp.

13.  Nu ești dintre cei care îi zâmbesc unui copil  sau îl mângâie atunci când vezi unul.

14. Ideea de a fi nevoit să  schimbi un scutec te îngrozește  și mirosul ciudat pe care îl emană atunci când cineva îl schimbă în prezența ta te face să dai înapoi.

15. Niciodată nu observi haine pentru copii  când intri într-un magazin și pentru a ajunge la secția de femei trebuie să treci prin secția de copii.

16.  Îți place să ai grijă de tine  și să mergi la sală și nu te poți imagina cu o burtă uriașă și câteva kilograme în plus.

17.  Ești  somnoroasă  și nu crezi că te poți trezi în zori în fiecare zi, chiar și în vacanță.

18. Când vezi fotografii cu copii în chat-ul de familie WhatsApp, le ștergeți imediat.

19. Nu-ți găsești partenerul ideal sau crezi că nu ar fi un tată bun, știi deja că va fi ceva temporar.

20. Nici măcar nu te gândești să ai un copil singură.

21. Crezi că  ești încă prea tânără,  chiar dacă ai trecut de 30 de ani și încă mai crezi că vei avea timp mai târziu.

22. Îți este frică de a naște mai mult decât orice pe lume.

23.  Alăptarea nu te entuziasmează prea tare și nu consideri că este necesar pentru că dacă biberoanele există, există un motiv.

24. Trebuie să  dormi cu dopuri pentru urechi pentru că bebelușul vecinului te epuizează.

25. Eviți să mergi la școala din apropierea casei tale când coincide cu ieșirea copiilor și preferi să ocoliți  decât să te strecori printre micii gălăgioși.

26. Tocmai ai ales un apartament mic pentru că nu te-ai gândit să îți extinzi familia.

27.  Ești punctual și te enervezi când prietenii tăi întârzie din cauza copiilor: nu o consideri o scuză fiabilă.

28. Urăști să gătești. Orice altceva dar nu în bucătărie.

29. Ți-e frică să ridici un nou-născut și faci tot posibilul să îl eviți. De aceea, părinții lui sunt acolo!

30. A oferi cadouri prietenilor tăi când s-au născut copiii lor nu te-a entuziasmat prea tare și chiar i-ai rugat pe mama sau pe sora ta să te însoțească pentru că habar nu aveai ce să cumperi.

Acestea sunt  30 de semne care pot arăta că maternitatea nu este ceea ce preferi în viață, cel puțin în viitorul apropiat,  dar nu trebuie să fie așa, și chiar dacă te-ai identificat cu multe dintre aceste puncte, într-o zi vei fii cea mai bună mamă a lumii și vei adora tot ce te sperie acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: copii maternitate test maternitate





DC Media Group Audience
pixel