Expresiile pe care copiii trebuie să le audă la întoarcerea la școală. Specialist: „Ei nu înțeleg de ce este important. Părinții au o responsabilitate esențială”

Data publicării:
Expresiile pe care copiii tăi trebuie să le audă la întoarcerea la școală. Specialist: „Ei nu înțeleg de ce este important. Părinții au o responsabilitate esențială”. FOTO: freepik.com @chandlervid85
Expresiile pe care copiii tăi trebuie să le audă la întoarcerea la școală. Specialist: „Ei nu înțeleg de ce este important. Părinții au o responsabilitate esențială”. FOTO: freepik.com @chandlervid85

Prima zi de școală poate fi o aventură interesantă pentru copii: aceștia intră într-o lume complet diferită în care își vor face prieteni și vor dobândi cunoștințe care vor începe să-i facă parte integrantă a societății. Dar poate fi și o provocare, din cauza fricii de necunoscut. 



Copiii, adesea, se simt cel mai confortabil în mediul familiar al caselor lor, unde găsesc siguranță și înțelegere. Acesta este locul unde ei se agață de ceea ce știu și iubesc cel mai mult: prezența și afecțiunea părinților. În această lume a lor, copiii se simt fericiți și protejați. Cu toate acestea, dezvoltarea lor necesită promovarea independenței și explorarea lumii dincolo de familia lor. Așadar, este imperativ să încurajăm copiii să meargă la școală, dar și să o facem astfel încât acesta să devină un loc preferat, un al doilea cămin plin de oportunități.

„De ce este atât de important să încurajăm copiii să meargă la școală, mai ales când începe un nou an școlar? Răspunsul poate părea evident pentru adulți, dar pentru cei mici, lucrurile nu sunt la fel de clare. Ei nu înțeleg întotdeauna de ce trebuie să se întoarcă la școală și de ce este important. Așadar, părinții au o responsabilitate esențială de a le explica copiilor motivele din spatele revenirii la școală, pentru a evita orice asociere negativă cu pedeapsa sau separarea de familie”, spun specialiștii în parenting.

Pentru a preveni disconfortul și rezistența copiilor la ideea de a merge la școală, este necesar să le alocăm timp și atenție pentru a le explica avantajele și beneficiile pe care le aduce participarea la cursuri. Școala nu trebuie să fie percepută ca o obligație, ci mai degrabă ca o aventură palpitantă și oportunitate de dezvoltare. Le putem arăta că școala este locul unde ei vor învăța lucruri noi și interesante, își vor face prieteni, se vor juca și se vor distra.

Citește și Cele mai toxice afirmații pe care părinții le folosesc cu proprii copii, conform AI-ului ChatGPT

Expresii pe care copiii tăi trebuie să le audă la întoarcerea la școală

„Bravo, micuțul meu erou! Astăzi începi o nouă aventură captivantă, iar tu ești super-eroul principal. Hai să-i arătăm lumii ce poți face!”

„Este momentul să-ți faci noi prieteni și să încânți pe toată lumea cu personalitatea ta minunată. Astăzi tu ești vedeta!”

„Azi este șansa ta de a-ți demonstra abilitățile, de a învăța lucruri noi și de a arăta lumii cât ești de talentat. Cu siguranță, te vei distra de minune!”

„Haide să facem un joc! Cât timp ești în clasă, iar eu sunt acasă, vom învăța tot ce putem. Când ne revedem, vom împărtăși cunoștințele noastre, sună bine?”

„Știai că studiind poți crea lucruri minunate? Dacă vrei să obții ceva în viață, școala este calea ta spre succes!”

„Ești incredibil de inteligent și talentat, iar școala îți va dezvălui potențialul. Veți deveni cu toții niște genii!”

„Sunt extrem de entuziasmat pentru că îți vei face noi prieteni! Câți prieteni vrei să-ți faci astăzi? Abia aștept să îi cunoaștem!”

„Sunt foarte mândru de tine pentru că ai atins această nouă etapă din viața ta. Odată ce ajungi la școală, vei fi mândru și tu!”

„Ești atât de inteligent și amuzant! Sunt convins că îți va plăcea tot ce vei învăța. Abia aștept să îmi arăți ce ai descoperit!”

„Cu zâmbetul tău larg, vei lumina sala de clasă și vei face învățatul să fie distractiv. Bucură-te de fiecare moment!”

„Chiar dacă poate părea greu sau necunoscut acum, vei descoperi că școala este o experiență grozavă. Te vei bucura să vii aici în fiecare zi!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel