Google se folosește de inteligența artificială pentru a oferi răspunsuri periculoase, cum ar fi „fumatul poate ajuta la vărsături în timpul sarcinii”

Data publicării:
Google se folosește de inteligența artificială pentru a oferi răspunsuri periculoase, cum ar fi „fumatul poate ajuta la vărsături în timpul sarcinii” / FOTO: freepik.com@frimufilms
Google se folosește de inteligența artificială pentru a oferi răspunsuri periculoase, cum ar fi „fumatul poate ajuta la vărsături în timpul sarcinii” / FOTO: freepik.com@frimufilms

Cel mai îngrijorător lucru este că aplicația citează ca surse autorități în domeniu, în acest caz Institutul Național de Sănătate al SUA (NIH), care cu siguranță nu susține răspunsuri de acest fel.



Google tocmai a dezvăluit AI Overview, noua experiență de căutare bazată pe inteligență artificială a Google, care va reprezenta viitorul căutării. Este o inteligență artificială generativă care caută în locul dumneavoastră pentru a vă oferi un răspuns direct la căutările dumneavoastră, fără a fi nevoie să introduceți vreun link anume. 

Deocamdată, această actualizare a început să fie implementată doar în Statele Unite, unde, fie că vă place sau nu, oferă răspunsuri greșite și extrem de periculoase. De exemplu, că „fumatul poate avea unele beneficii”, cum ar fi „ajută la vărsături în timpul sarcinii”.

Cel mai îngrijorător lucru este că citează ca surse autorități în domeniu, în acest caz Institutul Național de Sănătate al SUA (NIH), care cu siguranță nu susține acest răspuns.

Această nouă funcție a motorului de căutare include hărți, videoclipuri, rețete și orice informație care poate fi relevantă pentru interogarea pe carejurnaliștii de la Bebe y Mas au realizat-o.

Utilizatorii au împărtășit pe X alte răspunsuri îngrijorătoare, pline de dezinformări, cum ar fi ce trebuie să faci în cazul în care ești mușcat de un șarpe cu clopoței, cu recomandări despre ce anume să nu faci, sau mai nevinovate, dar la fel de greșite, cum ar fi că mai sunt 284 de zile până la 24 februarie 2024.

Este încă foarte nou și cu siguranță se va îmbunătăți în timp - mai repede decât credem - dar în acest moment nu ne putem baza pe răspunsurile sale, care se dovedesc a fi teribil de problematice.

Cum să dezactivați răspunsurile generative AI de la Google

Noua funcție va fi implementată pe toate motoarele de căutare din SUA în zilele următoare și se așteaptă să fie implementată în restul lumii în cursul acestui an.

Există însă mulți utilizatori nemulțumiți care, văzând cât de nesigure sunt răspunsurile, preferă să o dezactiveze și să păstreze versiunea pe care o cunoșteam până acum.

1. Prima opțiune este foarte simplă: presupune să faceți clic pe „Web” în bara de sub caseta de căutare. Este o modalitate rapidă de a ascunde rezultatele AI.

2. A doua opțiune este cu ajutorul unei extensii Chrome, cum ar fi Bye Bye Google AI. Dacă aveți extensia instalată, atunci când efectuați o căutare, rezultatele AI apar pentru o secundă, dar le ascunde imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel