Greșeala multor mămici: Dacă folosești înălbitor, nu îl dilua niciodată cu apă fierbinte. Iată care ar fi motivul

Data publicării:
Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels
Fotografie de la Karolina Kaboompics/ Pexels

Înălbitorul este un produs obișnuit folosit pentru curățare și dezinfectare în multe case. Cu toate acestea, puțini știu că modul în care este diluat îi poate afecta în mod semnificativ siguranța și eficacitatea.Una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face este diluarea înălbitorului cu apă fierbinte. Această practică aparent inofensivă poate provoca de fapt reacții chimice periculoase, eliberând gaze nocive și compromițând sănătatea, dar nu numai. Mai jos vom detalia riscurile asociate cu utilizarea necorespunzătoare a înălbitorului, explicând de ce este vital să urmați procedurile corecte de diluare și cum să vă protejați pe dumneavoastră și familia de potențiale pericole.

Proprietățile dezinfectante ale înălbitorului

Potrivit lui David Nazarian, medic generalist certificat de Concierge MD, ingredientul activ din înălbitor, hipocloritul de sodiu, este eficient în uciderea bacteriilor, ciupercilor și virușilor, inclusiv virusul gripal, stafilococ (care provoacă infecții cu stafilococ), salmonella (cauza de diaree, febră și crampe stomacale) și chiar și răceala obișnuită.

Este un dezinfectant de suprafață capabil să distrugă structura proteică a organismelor precum virușii și bacteriile, iar în acest fel sunt eliminați efectiv agenții patogeni care trăiesc pe suprafețe și care pot fi transferați pe mâini.

Cum să folosești corect înălbitorul

Cum poți fi sigur că folosești înălbitor în cel mai bun mod posibil? Pentru a ucide germenii, amestecați 1 cană de înălbitor cu 5 litri de apă și frecați cu o perie mică peste suprafața de dezinfectat, lăsând-o să se usuce la aer timp de 10 minute înainte de curățare. Folosiți întotdeauna înălbitor cu apă rece! Apa fierbinte poate face ca  ingredientele active să fie ineficiente.

Acest timp este suficient pentru a ucide bacteriile, germenii și virușii și pentru a asigura o igienă profundă. Totuși, aveți grijă la vaporii toxici din înălbitor: atunci când îl folosiți suprafețe domestice, aerisește întotdeauna camera.

3. Fotografie... (pexels-tima-miroshnichenko-6195130_25384400.jpg)

Fotografie de la Tima Miroshnichenko/ Pexels

Pe scurt, utilizarea în siguranță a înălbitorului este esențială pentru a asigura un mediu curat și sănătos acasă, fără a vă expune pe dumneavoastră și pe cei dragi la riscuri inutile.

A nu dilua niciodată înălbitorul cu apă fierbinte este o regulă fundamentală pe care toată lumea ar trebui să o respecte pentru a evita reacțiile chimice periculoase și eliberarea de gaze toxice.

Nu uitați întotdeauna să citiți cu atenție instrucțiunile produsului și să luați măsurile de precauție potrivite în timpul utilizării. Protejarea sănătății tale și a familiei tale este simplă dacă urmezi aceste instrucțiuni de bază. Cu puțină grijă și conștientizare, puteți folosi înălbitorul în mod eficient și în siguranță, menținându-vă casa curată și fără germeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel