Haos total la vânătoarea de ouă la o școală din România

Data publicării:
Haos total la vânătoarea de ouă la o școală din România / FOTO: freepik.com@DigitalXpress
Haos total la vânătoarea de ouă la o școală din România / FOTO: freepik.com@DigitalXpress

Tradiția vânătorii de ouă, deși aduce bucurie copiilor, a fost umbrită de acest incident.O eveniment cu vânătoare de ouă, organizat pe aerodromul din Bacău, s-a transformat într-un haos total atunci când părinții și copiii s-au năpustit asupra avioanelor la aterizare pentru a obține ouăle, punându-și viețile în pericol.

Pentru că organizatorii n-au mai aruncat ouăle din avion, aşa cum au promis, părinţii şi copiii s-au năpustit asupra aeronavelor la aterizare pentru a le smulge din sac. S-au apropiat periculos de mult, chiar pe sub elicele care încă se învârteau. Jandarmii au fost depășiți de mulțime, iar organizatorii au primit amenzi pentru punerea în pericol a participanților. Tradiția vânătorii de ouă, deși aduce bucurie copiilor, a fost umbrită de acest incident grav.

Este momentul în care o tradiţie frumoasă putea deveni o tragedie. Puhoiul de copii şi părinţi se îndreaptă buluc spre avionul care abia aterizase. Mulţi sunt periculos de aproape de elicea care încă se învârte. "S-au călcat în picioare copiii pe sub avion, când încă nu se oprise complet elicea. Jandarmii, săracii, nu faceau faţă să protejeze copii!", a declarat un părinte. "S-a format îmbulzeală, s-au pierdut copiii de părinți, unii s-au accidentat!", a spus altcineva. Este finalul dramatic al unei zile în care sute de copii au învăţat lecţia dureroasă a dezamăgirii. Li s-a promis că vor pica din cer 15.000 de ouă pe care ar fi trebuit să le adune. Cei mici au stat în zadar cu ochii pe cer
Reclama organizatorului promitea că trei avioane care vor survola Aerodromul din Mărgineni vor împrăştia ouă. Mai multe ore, cei mici au stat în zadar cu ochii pe cer.

Reacţia organizatorului

Într-un comunicat pus pe Facebook, organizatorul, care a avut ca partener Primăria Mărgineni, aruncă vina pe Aeroclub, pentru că nu ar fi respectat programul, pe jandarmi că au stricat distracţia, dar şi pe părinţi: "Reprezentanții Aeroclub Mărgineni au devansat programul în mod unilateral.

Din cauza faptului că un prim avion a lansat un prim sac de ouă ce a provocat îmbulzeală pe pistă, s-a ajuns la decizia reprezentanților de la Jandarmerie de a opri continuarea momentului în scopul de a evita accidentări sau situații neplăcute".

Alexandra Danculea, Jandarmerie Bacău: „Siguranţa participanţilor, marea majoritate copii, a fost pusă în pericol. Au sancţionat contravenţional organizatorul evenimentului cu amendă în valoare de 5000 de lei pentru neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice”, potrivit Observatornews.

Cât au costat biletele la Vânătoarea de Ouă


Mai multe sesizări au fost deja depuse la Protecţia Consumatorului. Pentru fiecare copil prezent la eveniment, părinţii au plătit bilete în valoare de 90 de lei pentru întreaga zi, în care beneficiau de ateliere, sau 60 de lei doar pentru Vânătoarea de Ouă.

Citește și „Semnificația sărbătorii Paștelui: tradiții și obiceiuri”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel