Idei de nume de băieței din Biblie

Data publicării:
Idei de nume de băieței din Biblie / FOTO: freepik.com@
Idei de nume de băieței din Biblie / FOTO: freepik.com@

Dacă ești în căutarea unui nume sfânt sau divin pentru băiețelul tău, Biblia conține multe opțiuni. Iată câteva dintre aceastea.Dacă urmează să aveți un băiețel în perioada Paștelui, și nu sunteți deciși, în articolul de astăzi vă prezentăm câteva idei de nume din Biblie.

1. Aaron. Cu rădăcini în ebraică, Aaron înseamnă înălțat sau munte înalt.

Aaron este unul dintre acele nume puternice de băieți care par să nu se demodeze niciodată. An după an, ajunge în topul celor mai populare 1.000 de nume din SUA. În 2019, a fost al 61-lea cel mai popular nume de băieți.

2. Avram. Avraam este un nume ebraic care înseamnă tatăl mulțimilor.

Avraam este onorat ca o figură importantă în trei credințe populare din întreaga lume - creștinismul, islamul și iudaismul. El este numit prietenul lui Dumnezeu de către Iacov.

3. Adam. Acest nume ebraic înseamnă omul de pe pământul roșu.

Adam este primul om, potrivit creștinismului. Adam și soția sa, Eva, au fost dați afară din Grădina Edenului pentru că au mâncat fructe din pomul Cunoașterii binelui și răului.

4. Amal. Amal este de origine arabă și înseamnă speranță.

În Biblie, Amal este un bărbat, dar acest nume este o bună opțiune unisex. Amal Clooney, o femeie avocat, este căsătorită cu actorul George Clooney.

5. Amos. Amos este un nume care înseamnă curajos sau puternic.

Amos este un alt nume pentru oamenii de credință. În Vechiul Testament, Amos este cunoscut ca fiind unul dintre cei doisprezece profeți minori.

6. Beniamin. Beniamin este un nume ebraic care înseamnă fiul mâinii Mele drepte.

7. Daniel. Este un nume ebraic, Daniel înseamnă "Dumnezeu este judecătorul meu".

8. Darius. provine din numele persan Dariush, și înseamnă bogat și rege sau el posedă.

9. David. Este un nume ebraic și înseamnă iubit.

10. Emmanuel. Este un nume ebraic care înseamnă "Dumnezeu este cu noi".

Emanuel este un nume care apare în Cartea lui Isaia. Este văzut ca un semn că Casa lui David se va bucura de protecție din partea lui Dumnezeu. De asemenea, este văzut ca un alt nume pentru Dumnezeu și uneori este văzut ca Emanuel.

Citește și „Semnificația numelui Maria”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel