Impactul muzicii asupra dezvoltării creierului copilului

Data publicării:
Impactul muzicii asupra dezvoltării creierului copilului / FOTO: freepik.com
Impactul muzicii asupra dezvoltării creierului copilului / FOTO: freepik.com

Știm cu toții că muzica este un element esențial în dezvoltarea și învățarea copiilor. Știm că îi ajută pe copii să se relaxeze, dar știați că îi ajută, de asemenea, la memorie și la simțul coordonării?Studiile arată că copiii care cresc ascultând muzică, cântând cântece și mișcându-se în ritmul muzicii au un sistem senzorial mai dezvoltat, deoarece se creează mai multe legături în conexiunile neuronale ale creierului.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le au copiii care cresc ascultând muzică:

O creștere a capacității de memorare, a atenției și a capacității de concentrare a copiilor.
Îmbunătățirea capacității de a rezolva probleme matematice și de a face raționamente complexe.
Copiii sunt capabili să se exprime.
Atunci când este combinat cu dansul, stimulează simțurile, echilibrul și dezvoltarea musculară.
Stimulează creativitatea și imaginația copiilor.
Îmbogățește intelectul.
Le permite copiilor să interacționeze unii cu alții.
Le crește stima de sine.

Cum îi ajută muzica pe copii?

Inteligență- Copiii se nasc cu miliarde de neuroni în creier care, dacă nu sunt folosiți, se pierd în timp. Stimularea lor prin muzică le permite să se dezvolte și să nu se piardă, ceea ce, pe termen lung, le permite să învețe mai ușor lucruri noi și să dezvolte noi talente. 
Memorie - Copiii își pot aminti muzica pe care au auzit-o de la vârsta de trei luni. De asemenea, dacă îndeplinesc o sarcină în timp ce ascultă muzică, atunci când o ascultă din nou, își vor aminti sarcina și le va fi mai ușor să o reia.
Înțelegere - Copiii care ascultă muzică se obișnuiesc să audă diferite sunete complexe, ceea ce îi va ajuta mai târziu să discearnă și limbajul. 
Emoții - Emoțiile și stările de spirit sunt direct legate de muzică.  Muzica ușoară îi calmează, în timp ce muzica creativă îi ajută să le stimuleze.
Sănătate- Muzica ajută la refacerea respirației, ceea ce ne calmează fizic și ajută la tensiunea arterială și bătăile inimii. Muzica are, de asemenea, efectul de a ameliora durerea și de a promova îmbunătățirea fizică.

După cum am văzut, muzica are un efect important asupra stării de spirit, precum și asupra inteligenței, memoriei și limbajului. Dar și asupra sănătății și a sistemului imunitar. După cum spune psihologul Paco Revert: "Vedem impactul muzicii în fiecare zi... aceasta ne manipulează stările de spirit, ne îmbogățește viața și ne învăluie mintea", potrivit Sanganxa.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel