Lista filmelor de văzut înainte de a împlini vârsta de 16 ani

Data publicării:
Fotografie de la Ron Lach/ Pexels
Fotografie de la Ron Lach/ Pexels

Există o listă de filme de văzut înainte de vârsta de 16 ani, iar aceste filme pot ajuta tinerii adolescenți să-și formeze o idee despre dragoste, empatie, colegialitate, vise și ambiții. Alegerea titlurilor de filme de neratat pentru copii nu este ușoară și este necesar să satisfacem gusturile și preferințele lor. Dacă ai copii sub 16 ani, iată o listă cu câteva propuneri de filme pe care ar trebui să le vadă.

Regele pământului sălbatic

Filmul lui Ben Zeitlin abordează subiectul delicat și actual al schimbărilor climatice. Dar și greutățile vieții, lupta pentru supraviețuire și pentru a depăși obstacolele care par de netrecut. Există o comunitate de bayou care trăiește pe piloni în mlaștinile din sudul Louisianei într-o zonă numită Big Pool, din cauza inundațiilor care au loc în timpul cicloanelor. Micuța Hushpuppy, în vârstă de șase ani, locuiește cu tatăl ei: într-o zi descoperă că acesta este bolnav și trebuie să-și pregătească fiica să se descurce singură. Dorința lui este ca Hushpuppy să nu-și abandoneze pământul, ci într-o zi să devină cea mai puternică creatură a ei.

Youtube video image

Fată ușoară

Regizat de Will Gluck, filmul acțiunea filmului se petrece într-o școală și arată dorința adolescențiolor de a fi atcineva decât sunt în realitate. Protagonista Olive Penderghast, interpretată de Emma Stone, este o liceană ireproșabilă, care nu iese în evidență.

Într-o zi, alături de o prietenă, se complace cu o mică minciună spunând că și-a pierdut virginitatea: câștigă faimă, dar este copleșită de bârfele băieților de la școală.

Neîncrezătoare și încăpățânată, își coase o „litera stacojie” și decide să-și lase colegii să creadă ce vor, pentru a vedea până unde pot ajunge prejudecățile și discriminarea. 

Regatul Răsăritului Lunii. O evadare amoroasă

Povestea arată dragostea dintre doi copii de doisprezece ani, aflați între copilărie și adolescență. Suzy, o preadolescentă neînțeleasă de părinții ei, locuiește pe o insulă din New England. Aici, într-o tabără de cercetași, îl cunoaste pe Sam, un orfan încredințat unei familii. Cei doi se întâlnesc, se îndrăgostesc și decid să fugă împreună.

Whiplash

Filmul se încadrează în tematica maeștrilor vieții și avertizează împotriva ambiției de succes cu orice preț. În ciuda vârstei sale fragede, Andrew Neyman își dorește să devină cel mai bun baterist de jazz la conservatorul din Manhattan unde învață, pentru a-și putea vedea talentul recunoscut.

Într-o noapte, în timp ce repeta, a fost descoperit de Terence Fletcher, un profesor cunoscut atât pentru capacitatea de predare, cât și pentru metodele sale neconvenționale. Pentru Andrew este o oportunitate de a-și demonstra abilitățile. Dar presiunea profesorului, combinată cu dorința lui Andrew de a se afirma, pune o presiune asupra elevului. 

Stai alături de mine

Este o adaptare cinematografică a cărții The Body, de Stephen King și abordează problema evolutivă a creșterii. În film este vorba despre patru prieteni, Vern, Chris, Teddy și Gordie, înceracă să găsească cadavrul unui coleg Ray Brower, care a dispărut în urmă cu câteva zile.

Băieții decid să se îmbarce într-o călătorie pentru a-l găsi pe Ray, pentru a-l recupera și pentru a deveni eroi în orașul lor. Astfel începe o aventură captivantă. O experiență intensă care îi ajută pe copii să crească, să compare și să devină mai maturi: gata să facă față evenimentelor vieții în cel mai bun mod posibil. 

Jojo Rabbit

Scenariu: Germania nazistă la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Protagonist: Jojo, zece ani și un prieten imaginar despotic, Adolf Hitler.

Nazist fanatic, copilul este integrat în Tineretul Hitler. Între o aruncare de grenadă și un exercițiu, Jojo descoperă că mama lui o ascunde acasă pe Elsa, o fată evreică. Dușmani declarați, Elsa și Jojo sunt nevoiți să trăiască împreună, ea să rămână în viață, el să-și protejeze mama pe care o iubește mai mult decât orice. Încetul cu încetul, condiționarea băiatului dispare odată cu dragostea și prietenia lui pentru Elsa mai puternice decât ura rasială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel