Lumânările pentru casă pot cauza probleme de sănătate: Pericolele pe care puțini le știu

Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Lumânările sunt obiecte foarte căutate pentru că transmit un sentiment de atmosferă de fiecare dată, dar există și pericole.



De la lumânări parfumate la produse de curățare, casa ta ar putea fi poluată încet cu particule care te expun riscului la probleme grave de sănătate.

Există multe tipuri de lumânări și poate că mulți oameni nu s-au întrebat niciodată dacă utilizarea lor ar putea prezenta un risc pentru sănătate. Ei bine, în unele cazuri chiar așa este și doar știind mai multe despre acest tip de produs ne putem proteja.

În ce situații este periculoasă folosirea lumânărilor acasă și cum vă puteți proteja sănătatea

După cum am menționat mai sus, în unele cazuri aprinderea lumânărilor acasă poate fi potențial periculoasă. De fapt, aceste produse, deși răspândite, nu sunt tocmai inofensive. În funcție de materia primă cu care au fost fabricate, pot degaja vapori nocivi: atunci când sunt arse, în primul rând, se dezvoltă inevitabil monoxid de carbon, dar nu numai.

Lumânarea produce, de asemenea, funingine și elemente chimice, cum ar fi benzen și toluen.
Aceste două substanțe pot provoca simptome foarte neplăcute: arsuri ale ochilor, iritații ale nasului, gâtului și în unele cazuri chiar iritații ale pielii.

2. Fotografie... (pexels-rdne-5699188_51176900.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Poate părea ciudat, dar dacă expunerea la toluen și/sau benzen este prelungită, poate declanșa alte probleme de sănătate. Unele simptome sunt oboseală excesivă, un sentiment de confuzie mentală, dureri de cap, amețeli și chiar greață, anxietate sau insomnie. Să nu uităm că și benzenul este o substanță cancerigenă și cu cât intrăm mai puțin în contact cu el, cu atât mai bine.

Pentru a evita inhalarea de substanțe toxice precum cele descrise mai sus, dar și altele găsite în lumânări de proastă calitate, trebuie să știm să recunoaștem cele mai sigure produse. După cum am menționat, pe piață există multe lumânări, atât clasice, cât și parfumate. Dar întotdeauna este mai bine să cumpărați cele făcute cu ceară de albine sau soia și cu ingrediente naturale, în detrimentul celor făcute cu parafină.

Pe lângă lumânare, trebuie să te uiți și la parfum, care este întotdeauna cel mai bine să preferi să provină din uleiuri esențiale naturale și, în sfârșit, și la celelalte componente, cum ar fi fitilurile de exemplu. Este important să le evitați pe cele colorate sau metalice, deoarece acestea pot conține substanțe toxice care se eliberează în timpul utilizării produsului în sine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





pixel