Mamă și soție: iată cum să obțineți un echilibru fără stres!

Data publicării:
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Ți se pare imposibil să fii mamă și soție în același timp? Nu este! Află în articolul de mai jos câteva secrete despre cum să reconciliezi aceste două poziții, astfel încât să reușești să găsești echilibrul mult dorit.



Găsirea unui echilibru între a fi mamă și soție pare a fi o provocare foarte dificilă pentru femei. În realitate s-ar putea să nu fie. Mai jos vă vom oferi câteva sfaturi pentru a face față acestei situații fără niciun stres.

Copiii au nevoie de atenție și timp, într-o măsură mai mare sau mai mică în funcție de vârstă. Sunt multe responsabilități și sarcini pe care le avem ca mame dacă sunt copii acasă: mâncare, curățenie, școală, teme și multe alte activități.

Femeile își îndeplinesc rolul de mamă și tot ceea ce implică, dar îl au și pe cel de soție sau partener.

Din acest motiv, este posibil ca o femeie să sufere de stres, să se simtă obosită, agitată și să se trezească sfâșiată între dorințele ei de a fi mamă și soție.

Mamă și soție fără stres

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că este posibil să fii mamă și soție în același timp. Dar pentru a face acest lucru trebuie neapărat să poți conta pe sprijinul partenerului tău. Cealaltă parte semnificativă trebuie să înțeleagă că, pe lângă faptul că ești soție, ești și mamă, iar asta implică că trebuie să ai grijă de niște obligații zilnice pentru a-ți îngriji copiii, obligații care, ca tată, îi revin și lui în părți egale.

Comunicarea sinceră este absolut necesară pentru a obține acea împărțire a sarcinilor care este singura condiție pentru a vă consolida relația și a vă împiedica să fiți copleșite de sarcinile de îndeplinit.

Obținerea unui echilibru între a fi soție, femeie și mamă va necesita cu siguranță un bun management al timpului. 

Câteva recomandări pentru a găsi acest echilibru dorit

Iată câteva sfaturi pentru a fi mamă și soție în același timp:

- Ajutorul este întotdeauna binevenit. Bunicii, unchii și chiar prietenii sunt întotdeauna dispuși să aibă grijă de cei mici dacă tu și soțul tău vrei să ieși la cină într-o sâmbătă seara.

- Bucurați-vă de bucuriile ambelor roluri. A fi mamă este, fără îndoială, una dintre cele mai minunate etape pe care le trăiește o femeie, la fel ca și soția persoanei cu care ai ales să-ți petreci viața.

- Comunicarea este cheia. Comunicați întotdeauna cu partenerul dvs. și împărțiți responsabilitățile pe care le aveți față de copiii dvs.

- Acordă-ți puțin timp pentru tine. Dacă te simți bine cu tine și echilibrat, vei transmite acest lucru în toate relațiile pe care le ai. O zi la coafor, la cinema sau la sala de sport, singur sau în compania prietenilor tăi, te va face sa te simți bine și dispusă să faci față provocarilor zilnice. 

- Lăsați un spațiu pe care să îl împărtășiți cu familia. Dacă soțul tău lucrează și tu la fel, weekend-urile sunt singurele zile în care poți fi împreună. Creați activități în care toată lumea are ocazia să se distreze.

- Petrece ceva timp singură cu soțul tău.  Munca și multe obligații lasă puțin timp, dar întotdeauna va fi spațiu pentru a conversa și a te dedica iubirii.

- Fiți cei mai buni prieteni. Chiar dacă nu petreceți toată ziua împreună, când ajungeți acasă vă puteți spune unul altuia cum a decurs munca și să pregătiți împreună următoarele proiecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel