Motivul pentru care ar trebui să cumpărați costume de baie pentru copii în aceste culori, potrivit unui studiu

Data publicării:
Motivul pentru care ar trebui să cumpărați costume de baie pentru copii în aceste culori, potrivit unui studiu / FOTO: freepik.com @fabrikasimf
Motivul pentru care ar trebui să cumpărați costume de baie pentru copii în aceste culori, potrivit unui studiu / FOTO: freepik.com @fabrikasimf

Odată cu venirea verii, este probabil să cauți costume de baie noi pentru copii. 



Totuși, înainte de a opta pentru culori mai întunecate, Natalie Livingston, salvamar, recomandă să te orientezi către costume de baie în culori neon - acestea sunt ușor de observat în situații de urgență.

„Vizibilitatea este crucială pentru detectarea cazurilor de înec”, a explicat Livingston pentru HuffPost. „Mulți părinți aleg costume de baie adorabile și la modă, dar care pot face ca cei mici să fie greu de remarcat în sau pe sub apă”.

Studiu costume de baie pentru copii

În 2020, Livingston și echipa sa de la Alive Solutions au realizat un studiu informal pentru a testa vizibilitatea costumelor de baie în diferite culori în piscine cu fund deschis, piscine cu fund întunecat și lacuri.

Concluzia?

Culorile roz neon și portocaliu neon oferă cea mai mare vizibilitate în piscinele cu fund deschis, în timp ce portocaliu neon, verde neon și galben neon sunt cele mai evidente în piscinele și lacurile cu fundul închis (rozul neon nu a avut același efect pozitiv în aceste condiții).

S-a constatat că albastrul, albul și alte culori deschise oferă cel mai puțin contrast și, implicit, sunt mai puțin sigure. 

Este important să reții că aceste culori „sigure” pentru costume de baie nu sunt suficiente în absența altor măsuri de precauție. Potrivit CDC, înecul este principala cauză de deces la copiii cu vârste între 1 și 4 ani și a doua cauză principală de deces accidental la copiii cu vârste între 5 și 14 ani.

Recomandările Academiei Americane de Pediatrie

Pentru o siguranță mai solidă, Academia Americană de Pediatrie recomandă o abordare multifuncțională. Pe lângă purtarea unui costum vizibil de către copilul tău, este important să cunoști semnele de înec, să asiguri garduri în jurul piscinelor rezidențiale, să-i înscrii pe copii la cursuri de înot și să te asiguri că sunt mereu sub supravegherea unui adult.

Alți experți în siguranța acvatică recomandă ca adulții să se rotească la fiecare 15 minute pentru a supraveghea activitățile la piscină, lac sau plajă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel