„NU își va mai face temele tot anul școlar!” O mamă revoltată, mesaj pentru profesorul fiului ei: „Ce le transmitem elevilor prin aceste presiuni?”

Data publicării:
„NU își va mai face temele tot anul școlar!” O mamă revoltată, mesaj pentru profesorul fiului ei: „Ce le transmitem elevilor prin aceste presiuni?” / FOTO: freepik.com @olesia-pereverzeva
„NU își va mai face temele tot anul școlar!” O mamă revoltată, mesaj pentru profesorul fiului ei: „Ce le transmitem elevilor prin aceste presiuni?” / FOTO: freepik.com @olesia-pereverzeva

O mamă revoltată i-a trimis un e-mail profesorului pentru a-l scuti pe copilul ei de teme? Ea a povestit experiența pe TikTok. 



Pentru unii părinți, inclusiv această mamă din Arizona, Statele Unite, temele nu sunt o prioritate. Ea a trimis un e-mail profesorului fiului ei, anunțând că acesta nu va mai face teme în acest an.

„Pentru părinții care nu știu, și tocmai am aflat și eu, puteți alege să nu vă obligați copiii să facă temele”, a spus ea într-un videoclip devenit viral, conform parents.fr.

A continuat astfel: „Nu am știut asta până de curând, așa că i-am trimis profesorului fiului meu un e-mail politicos în care am explicat: 'Îmi pare rău, din cauza stresului, anxietății mentale și fizice pe care acest lucru le provoacă copilului meu, nu vom face temele pentru acasă.'”

Citește și STUDIU: Cât plătesc părinții din România pentru a-și trimite copilul la școală? Cheltuielile minimale pentru educația unui elev pot depăși 30.000 de lei

„Este atât de mult pentru el. Am început să plâng, și el la fel”

Ea explică apoi ce a determinat-o să ia această decizie dificilă: „În prima săptămână de școală, profesorul i-a dat un caiet de activități care trebuia completat pe 15-20 de pagini. Faceți calculul. Ne-am străduit din greu să lucrăm la el și să facem tot ce putem, dar i-a provocat mult stres mental și fizic.

În această dimineață l-am pus să se așeze și i-am spus, cu un sentiment de vinovăție: 'Nu vei putea să te uiți la desene animate astăzi, pentru că trebuie să faci măcar una sau două pagini din caietul tău de activități, fiindcă ești foarte în urmă.' Este prea mult pentru el. Am început să plâng. A început și el să plângă.”

În dimineața aceea, când a venit momentul să-l ducă la școală, s-a întâmplat ceva tragic: „M-am simțit atât de vinovată că l-am lăsat la școală. Nu voia să meargă. În ultimele două săptămâni mi-a spus că nu-i mai place școala și că nu mai vrea să meargă, ceea ce mi-a sfâșiat inima de mamă. Singurul lucru de care ar trebui să se preocupe la vârsta asta este să-și continue explorarea și să știe când este ora gustării”, spune ea.

Vezi și „Experiențe esențiale” recomandate pentru îmbunătățirea educației, în Anglia: Elevii să frământe, să lingă înghețată și să planteze legume

„Muncește pentru a trăi, nu trăi pentru a munci”

Ea ridică apoi întrebări legate de mesajul pe care îl transmite insistența de a-i forța pe copii să-și facă temele, subliniind că dorește să-și învețe copiii să „muncească pentru a trăi, nu să trăiască pentru a munci”.

„Ce le transmitem copiilor noștri prin aceste presiuni? Ce învățături le oferim? Că vor avea un salariu bun în viitor? Eu nu cred asta. Nu trăim pentru a munci... Vreau ca ai mei copii să îndrăgească școala, să fie pasionați de învățare. Vreau să se bucure de copilărie, să se distreze și să descopere lumea cu entuziasm.”

Ea continuă, reflectând asupra valorilor pe care vrea să le insufle copiilor săi: „Îmi doresc să-i învăț că viața este mai mult decât a lucra fără încetare. Vreau să știe că munca este importantă, dar nu trebuie să devină centrul existenței lor. Îmi doresc să crească echilibrați, să înțeleagă că succesul nu se măsoară doar prin realizările academice sau profesionale, ci și prin fericirea și împlinirea personală. Vreau să le ofer o copilărie fericită, în care să descopere plăcerea de a învăța din curiozitate, nu din obligație.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Prescolari si Scolari





pixel