O comisie de experți francezi solicită interzicerea ecranelor pentru copiii sub 3 ani

Data publicării:
O comisie de experți francezi solicită interzicerea ecranelor pentru copiii sub 3 ani / FOTO: freepik.com
O comisie de experți francezi solicită interzicerea ecranelor pentru copiii sub 3 ani / FOTO: freepik.com

În România au fost introduse elemente de folosire a tehnologiei de la grădiniță în profilul absolventului, pus în dezbatere publică.Un raport realizat de experți și care urma să fie prezentat marți guvernului de la Paris recomandă interzicerea utilizării ecranelor de către copiii cu vârsta sub trei ani și a telefoanelor mobile de către cei cu vârsta sub 11 ani, cu un acces strict limitat pentru adolescenți în anii următori.

În România au fost introduse elemente de folosire a tehnologiei de la grădiniță în profilul absolventului, pus în dezbatere publică.

În raportul publicat luni seară de mai multe cotidiene regionale și citat de Le Figaro, comisia de experți mandatată de guvern avertizează asupra „realității hiperconectării copiilor” și a „consecințelor asupra sănătății, dezvoltării și viitorului lor”, precum și asupra viitorului „societății și civilizației noastre”.

„A apărut un consens foarte clar cu privire la efectele negative directe și indirecte ale ecranelor”, în special asupra „somnului, sedentarismului – care favorizează obezitatea – și miopiei”, mai scrie în raport, potrivit Edupedu.ro

Experții indică rețelele de socializare ca fiind un „factor de risc” pentru depresie și anxietate, în cazuri de „vulnerabilitate preexistentă”. În plus, „nivelul de expunere a copiilor” la conținuturi pornografice și violente „pare alarmant”, scriu ei. Aceștia consideră că „ecranele nu sunt cauza tulburărilor de neurodezvoltare”, dar fac apel la „vigilență” pentru a „evita amplificarea simptomelor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel