O mamă cere un sfat, după ce a descoperit că fiica sa hărțuia alți copii. „Este crud să râzi de copiii care nu se îmbracă de la un anumit brand”

Data actualizării: | Data publicării:
O mamă cere sfatul utilizatorilor de internet, după ce a descoperit că fiica sa hărțuia alți copii. O mamă cere un sfat, după ce a descoperit că fiica sa hărțuia alți copii. „Este crud să râzi de copiii care nu se îmbracă de la un anumit brand”/ Foto: fre
O mamă cere sfatul utilizatorilor de internet, după ce a descoperit că fiica sa hărțuia alți copii. O mamă cere un sfat, după ce a descoperit că fiica sa hărțuia alți copii. „Este crud să râzi de copiii care nu se îmbracă de la un anumit brand”/ Foto: freepik.com@luisanm

O mamă vrea să-i dea o lecție fiicei sale în vârstă de 11 ani, care hărțuiește alți copii din cauza modului în care se îmbracă.



Cum reacționezi când propriul tău copil se comportă ca un bătăuș și își hărțuiește prietenii? Este exact întrebarea pe care și-o pune această mamă americană pe forumul Reddit.

Ea a cerut sfatul utilizatorilor cu privire la modul de a face față comportamentului șocant al fiicei sale.

Citește și „Bullying: Învață-ți copilul cum să reacționeze”

„Fiica mea pretinde că suntem bogați pentru a-și impresiona prietenii”

Sursa foto: freepik.com@freepik

Fiica ei, în vârstă de 11 ani și care intră în clasa a șasea, își bate joc de copiii care poartă haine no name.

„M-am săturat de asta și nu este corect. M-am săturat și nu e ca și cum am avea mulți bani. Nu înțeleg de ce se comportă așa când noi am învățat-o valorile opuse”, explică ea, înainte de a continua:

«Eu port pantofi de la această marcă de 3 ani, dar fiica mea pretinde că suntem bogați pentru a-și impresiona prietenii».

În opinia ei, cel mai bun mod de a-i da o lecție adevărată ar fi să o îmbraci în acest brand. „Vreau să o duc la Walmart pentru a-i cumpăra hainele și pantofii pentru întoarcerea la școală. Tatăl ei crede că este crud. Voi ce credeți?”, i-a întrebat ea pe internauți.

Cel mai popular comentariu pe Reddit a fost următorul: „Nu este crud. Ceea ce este crud este să râzi de oamenii care nu au atât de mult. Tachinarea are consecințe pentru copii, uneori pe termen lung.

Așadar, sugerez ca superficialitatea de care dă dovadă fiica dvs. să fie corectată acum, înainte ca ea să devină adolescentă.

Colegiul poate fi deja dificil pentru mulți elevi și sunt sigur că nu doriți ca fiica dvs. să fie cauza nefericirii altor elevi.

Ce ar trebui să fac dacă al meu copil este răutăcios cu alți copii?

Sursa foto: freepik.com@pvproductions

Conform Ministerului francez al Educației, dacă copilul tău se află în postura de hărțuitor, cel mai important lucru este să discutați despre acest lucru cu conducerea școlii și cu specialiștii.

De asemenea, ar trebui să discutați cu copilul pentru a afla de ce este violent. Motivele pot fi multiple: dificultăți în comunicarea calmă, agresivitate din cauza fricii de ceilalți, un răspuns violent la hărțuirea pe care copilul o experimentează sau a experimentat-o în trecut etc.

Sursa foto: freepik.com@freepik

Cu alte cuvinte, copilul dumneavoastră are nevoie de ajutor. Punându-i întrebări în mod direct, ar fi pus în situația de a fi acuzat, dar nu trebuie să se simtă așa.

Vezi și „Semnele dureroase care arată că al tău copil este un „bully” la școală. La ce trebuie părinții să fie atenți?”

Ar putea tăcea de teama reacției adulților sau pentru că nu își dau seama ce fac. Este mai bine să adoptați o abordare pas cu pas, de exemplu întrebându-i dacă unii dintre prietenii lor au fost victime ale hărțuirii sau dacă au vorbit despre ceea ce au simțit.

Ei vor fi apoi încurajați să vorbească despre propriile lor experiențe de hărțuire.

Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că hărțuirea este o infracțiune penală: copilul dumneavoastră poate fi pedepsit la școală, iar acțiunile sale îl expun unor posibile proceduri judiciare.

Ca un al doilea pas, ați putea dori să discutați cu copilul dumneavoastră despre valorile școlii, astfel încât acesta să adopte un comportament mai adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel