O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

Data actualizării: | Data publicării:
O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions
O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

Pe TikTok, o mamă a explicat de ce și-a retras fiicele de la școală.



Mămica în cauză a optat pentru lecții private deoarece consideră că: „copilul învață mai mult din experiența din afara claselor”. Ea a subliniat că un copil petrece opt ore pe zi într-o clasă, fiind îndemnat să nu comunice cu colegii săi.

Pentru această mamă de origine engleză, școala este percepută ca un loc care ar trebui evitat.

Într-un videoclip TikTok care a fost vizualizat de aproape 500.000 de ori, ea își împărtășește motivele pentru care a decis să-și retragă fiicele, Bug și Bunny, de la școală.

Mama și-a expus gândurile despre motivele pentru care a ales lecțiile private, exprimându-și nemulțumirea față de conceptul de sală de clasă și de curriculumul național din Marea Britanie.

Citește și 23 de copii din 25 au plecat de lângă părinți cu persoane străine: I-au tentat cu dulciuri și animale! Experiment social făcut de trei studente din Sibiu

Potrivit acesteia, copiii ei au o viață mai echilibrată

„Un copil petrece opt ore pe zi într-o clasă, fiind instruit să nu vorbească cu colegul său. Li se cere să ridice mâna. Li se spune că nu pot merge la toaletă. Li se acordă o oră de lumină solară pe zi”, a subliniat ea. Continuând, mama a adăugat: „Personal, cred că un copil ar învăța mai multe din experiența vieții de afară decât stând într-o sală de clasă și învață lucruri pe care nu le va folosi niciodată”.

Prin urmare, în loc să continue cu sistemul tradițional de școală, ea a ales să investească aproximativ 950 de lire sterline (aproximativ 1100 de euro) pe săptămână în lecții private pentru copiii ei, pe o durată limitată de ore.

În restul timpului, copiii ei se implică în activități practice, cum ar fi gătitul: „pot petrece o zi învățând să gătească împreună cu bunica și apoi să meargă la înot în piscina municipală”.

Această abordare, conform ei, le oferă copiilor săi o viață mai echilibrată și de calitate.

Vezi și Chipsurile, pizza, sucurile sau hamburgerii, interzise în jurul școlilor (proiect). Val Vâlcu: „Tot mai mulți copii cu probleme de greutate pentru că NU au unde să bată mingea!”

Ea asigură că algebra poate fi învățată pe Google...

Ea susține că algebră sau alte concepte pot fi învățate utilizând Google sau un calculator, pe lângă fundamentul esențial al tabelelor înmulțirii.

„Cred că este o chestiune de a folosi bunul simț și de a învăța de la alții. Sunt un adept al lecturii și al studiului și sper că fiicele mele vor îmbrățișa aceeași abordare”, subliniază ea.

Mândrindu-se cu faptul că a reușit să creeze mai multe afaceri fără să fi terminat școala, afirmă că acest lucru „demonstrează clar că nu este necesar”.

De asemenea, mama menționează că alegerea școlii acasă a permis familiei să petreacă mai mult timp împreună. „Ei mă pot avea alături în fiecare zi, iar asta este important pentru că nu știm ce ne rezervă viitorul”, încheie ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel