23 de copii din 25 au plecat de lângă părinți cu persoane străine: I-au tentat cu dulciuri și animale! Experiment social făcut de trei studente din Sibiu

Data publicării:
23 de copii din 25 au plecat de lângă părinți cu persoane străine: I-au tentat cu dulciuri și animale! Experiment social făcut de trei studente din Sibiu / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @senivpetro
23 de copii din 25 au plecat de lângă părinți cu persoane străine: I-au tentat cu dulciuri și animale! Experiment social făcut de trei studente din Sibiu / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @senivpetro

Studenții de la Facultatea de Științe Economice din Sibiu au lansat un proiect cu impact major! Ei au pus bazele „Safe Kids Talk”, o echipă dedicată protejării copiilor în interacțiunile cu străinii. Prin intermediul unui experiment social, au vrut să arate părinților cum reacționează micuții în astfel de situații. Și ce-au descoperit nu e deloc reconfortant.



Raluca Ghiță, Naomi Faur și Daiana Călăban, sprijinite de profesorii Dumitru Troancă și Carolina Țimbalari, au pus bazele acestui proiect important în cadrul facultății, notează turnulsfatului.ro. Ideea a fost să educe atât copiii, cât și părinții despre pericolele interacțiunii cu străinii, o temă deosebit de actuală.

Prin consimțământul părinților, cele trei studente au reușit să convingă 23 de copii, cu vârste între 5 și 10 ani, să le urmeze într-o zonă în care nu erau vizibili de supraveghetori. Doar doi micuți au refuzat să participe. Rezultatele au fost îngrijorătoare pentru echipa de cercetare. Este clar că este nevoie de mai multă educație și conștientizare în această privință!

„Am observat că mulți copii sunt insuficient de pregătiți să facă față unor astfel de situații și, în consecință, sunt expuși riscului. Din cei 25 de copii care au participat la evenimentele efectuate, majoritatea nu au trecut experimentul. Ne dorim să folosim acest experiment ca o oportunitate de a trage un semnal de alarmă și de a sublinia importanța educației și a dialogului deschis între părinți și copii cu privire la siguranța personală, mai ales atunci când este vorba despre interacțiunea cu străinii. Copiii nu trebuie să plece niciodată cu un străin, indifrente cât de drăguț este sau de ce le oferă”, spun studentele, conform sursei citate. 

Copiii, tentați cu dulciuri și animale

Pentru a-i ademeni pe cei 23 de copii să le urmeze în experimentul lor social, fetele au apelat la metode ingenioase: au folosit animale drăgălașe și dulciuri tentante. 

Pe lângă acest experiment, echipa a desfășurat și alte acțiuni menite să crească conștientizarea asupra acestui pericol grav. 

Au transmis câteva sfaturi esențiale părinților: să aibă discuții deschise cu copiii despre siguranță, să stabilească reguli clare și să îi învețe pe cei mici să recunoască și să evite situațiile periculoase.

Educația și comunicarea sunt cheia pentru a proteja micuții în lumea plină de provocări în care trăim!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel