O medalie de aur, patru de argint și două premii speciale pentru România, la Olimpiada Internațională de Fizică 2025

Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie
O medalie de aur, patru de argint și două premii speciale pentru România, la Olimpiada Internațională de Fizică 2025 / FOTO: Facebook@ministeruleducației
O medalie de aur, patru de argint și două premii speciale pentru România, la Olimpiada Internațională de Fizică 2025 / FOTO: Facebook@ministeruleducației

O medalie de aur, patru de argint și două premii speciale pentru România, la Olimpiada Internațională de Fizică 2025 (IPhO), desfășurată anul acesta în Franța, la Paris, în perioada 17-25 iulie 2025!



Ionuț Gabriel Stan, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, a obținut medalia de aur!

Citește și România, trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete

Pe lângă medalia de aur, Ionuț Gabriel Stan a primit două premii speciale, ambele foarte valoroase: premiul special pentru cel mai bun rezultat la proba experimentală și premiul special pentru cel mai bun rezultat din Uniunea Europeană, intitulat Parabolic Flight Prize.

Mihai Bogdan Ciocârlan, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint

Alexandru Condrea, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint.

Rareș Felix Tudose, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint Mendel Emanuel Mendelsohn, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medalie de argint Olimpiada Internațională de Fizică 2025 (IPhO) este una dintre cele mai vechi și prestigioase competiții internaționale dedicate fizicii competiționale.

Vezi și Două medalii de aur, trei de argint și una de bronz pentru România, la Olimpiada Internațională de Matematică 2025!

România se găsește printre țările fondatoare, prima ediție având loc în 1967. În acest an, la Olimpiada Internațională de Fizică au participat 406 elevi din 87 țări. Echipa României, formată din 5 elevi, i-a avut lideri pe dna. Delia Davidescu, profesor la Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) București, și pe dl. Sebastian Popescu, conf. Univ. Dr. La Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Cu această olimpiadă internațională de fizică se încheie sirul a patru olimpiade internaționale de fizică la care a participat România în anul școlar 2024-2025.

Coordonarea științifică a loturilor a fost asigurată de către domnul Sebastian Popescu, conf. Univ. Dr. La Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar cea organizatorică de către doamna Naghi Elisabeta Ana, Ministerul Educației și Cercetării.

Citește și A luat aurul la Olimpiada Internațională de Chimie, dar visează să salveze vieți în România: Povestea lui Matei Ursăchescu

„Felicitări elevilor participanți, profesorilor, părinților și tuturor celor care au contribuit la această performanță!”, se arată pe pagina Ministerului Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.






Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel