Pe smartphone-uri vor apărea șapte emoji-uri noi, iar unul dintre ele promite să devină foarte popular în rândul părinților

Data publicării:
Pe smartphone-uri vor apărea șapte emoji-uri noi, iar unul dintre ele promite să devină foarte popular în rândul părinților / FOTO: freepik.com @EyeEm
Pe smartphone-uri vor apărea șapte emoji-uri noi, iar unul dintre ele promite să devină foarte popular în rândul părinților / FOTO: freepik.com @EyeEm

Pe smartphone-uri vor apărea șapte emoji-uri noi, iar unul dintre ele promite să devină foarte popular în rândul părinților, mai ales cei cu copii mici. 



Aceste emoji-uri sunt o harpă, o lopată, o amprentă, un copac fără frunze, o sfeclă și o stropitoare, toate propuse de consorțiul Unicode – organizația responsabilă de crearea și lansarea de noi emoji-uri pentru iOS, Android și alte dispozitive.

Dar cel de-al șaptelea?

Este emoji-ul „față cu pungi sub ochi”. Acesta este perfect pentru a le spune celor din jur că ești obosit sau că ai avut o noapte scurtă. Pentru mulți părinți, este o modalitate amuzantă de a le arăta celorlalți că micuțul lor nu doarme prea mult.

Un proces lung înainte de a ajunge pe telefoanele noastre

Site-ul numerama.com ne amintește că integrarea noilor emoji-uri nu este deloc o treabă simplă.

În fiecare an, Consorțiul Unicode dezvăluie noi emoji-uri, iar „fiecare propunere devine un dosar de mai multe pagini, analizat cu atenție de consorțiul care reunește reprezentanți din întreaga industrie a tehnologiei”.

Aceștia evaluează fiecare propunere cu scrupulozitate, luând în considerare interesul și caracterul inclusiv al emoji-urilor, un proces care poate dura chiar și câțiva ani. Scopul final este să reprezinte corect nevoile societății, scrie site-ul de specialitate.

Va fi nevoie de puțină răbdare

Validarea acestor noi emoji-uri se va face în două etape.

După finalizarea versiunii beta pe 2 iulie, designerii de la mărcile importante vor crea propriile versiuni ale noilor emoji-uri. Deși consorțiul Unicode oferă un ghid, fiecare marcă are libertatea de a adapta designul, menținând totuși sensul dorit.

Din acest motiv, noile emoji-uri nu vor apărea imediat pe telefoanele voastre.

Site-ul Numérama menționează că ar trebui să fie integrate pe dispozitivele Apple în octombrie/noiembrie 2024, iar Google și Microsoft, fiind „mai mult sau mai puțin reactive”, fac puțin probabilă apariția lor pe toate dispozitivele până la sfârșitul anului 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel