Povestea Alinei, mama care s-a trezit că statul i-a luat copilul de 4 ani peste noapte. Medicul de familie care a făcut sesizarea: „Eu retrag plângerea, dar dați-i micuțul înapoi!” / VIDEO

Data publicării:
Povestea Alinei, mama care s-a trezit că statul i-a luat copilul de 4 ani peste noapte. Medicul de familie care a făcut sesizarea: „Eu retrag plângerea, dar dați-i micuțul înapoi!” / FOTO: captură video Digi24
Povestea Alinei, mama care s-a trezit că statul i-a luat copilul de 4 ani peste noapte. Medicul de familie care a făcut sesizarea: „Eu retrag plângerea, dar dați-i micuțul înapoi!” / FOTO: captură video Digi24

O dramă de neimaginat a avut loc pentru o mamă care s-a trezit cu copilul luat de autorități peste noapte. Totul a început dintr-o neînțelegere la cabinetul medicului de familie, care a condus-o direct la psihiatrie, iar băiatul ei de 4 ani a fost plasat în grija asistenților maternali. 



Femeia acuză angajații de la Protecția Copilului Sector 6 de abuzuri, având în vedere că a fost separată de copil după o evaluare rapidă.

Medicii au raportat că micuțul era agitat și că mama ar avea probleme emoționale. Această situație tulburătoare ridică întrebări serioase despre modul în care funcționează sistemul de asistență socială din România.

Echipa „Pacient în România” de la Digi24 a investigat cazul pentru a verifica cum se ocupă acum statul de băiatul „îndepărtat” de lângă mamă.

Alina a mers la medic pentru un concediu medical

Alina Păsărelu descrie o situație dramatică în care copilul său a fost luat de autorități, pe fondul unei neînțelegeri la medicul de familie. Totul a început pe 8 mai 2024, când Alina a mers la medic pentru un concediu medical. Acolo, fiul său de 4 ani a început să plângă după ce i-a fost luat telefonul, ceea ce a determinat medicul să facă o sesizare la Protecția Copilului Sector 6, susținând că băiețelul era agitat și că mama avea probleme emoționale.

Medicul a raportat că mama ar necesita consiliere psihologică, iar copilul a fost luat de lângă ea și internat în Spitalul Obregia pentru evaluare psihiatrică. Alina a fost separată de copil și internată, deși medicii nu au găsit motive clare de îngrijorare și au recomandat doar limitarea expunerii la ecrane și consiliere. Cu toate acestea, băiețelul a fost plasat într-un sat din județul Ialomița, la 80 km de București.

Orice separare a copilului de părinți trebuie să fie precedată de măsuri de suport adecvate

Familia Alinei nu a fost informată de separarea copilului și a aflat abia când mama a reușit să le spună. Bunicii și mătușa copilului au făcut eforturi pentru a-l prelua, dar au fost informați că băiețelul a fost deja plasat.

În prezent, DGASPC Sector 6 refuză să ofere detalii despre starea copilului, iar asistentul social nu a monitorizat suficient plasamentul acestuia. Instanța va decide în curând dacă băiatul va rămâne la asistentul maternal sau se va întoarce la familie.

Georgiana Pascu, manager de proiect CRJ, subliniază că, potrivit legii și legislației internaționale, orice separare a copilului de părinți trebuie să fie precedată de măsuri de suport adecvate și că statul ar trebui să protejeze dreptul la viață de familie. Exemple similare din trecut, inclusiv condamnări internaționale pentru încălcarea dreptului la viață privată, pun în discuție modul în care astfel de situații sunt gestionate în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel