Prima zăpadă pentru copilul tău: Sfaturi utile pentru părinți

Data publicării:
Fotografie de la Yan Krukau/ Pexels
Fotografie de la Yan Krukau/ Pexels

Cum să experimentezi prima zăpadă cu copiii? Iată câteva sfaturi care vă vor fi utile.



Cum să experimentezi prima zăpadă împreună cu copiii mici? Este corect să ieși cu ei chiar și atunci când este zăpadă? Cum este cel mai bine să-i îmbraci? Ce măsuri de precauție trebuie luate pentru a-i proteja de răceli? 

Plimbare zilnică

Copiii trebuie să iasă afară dacă este soare, chiar și atunci când este frig și chiar și când este zăpadă. Razele soarelui, deși slabe, favorizează producerea de vitamina D, iar aerul liber întărește sistemul imunitar, stimulează apetitul și reduce simptomele alergiilor.

Important este să nu expuneți copilul la frig excesiv. Dacă micuțul este în cărucior este important să rețineți că dacă este nemișcat, ar putea simți și mai frig așa că este bine să ai un cărucior complet echipat, cu husă de plastic pentru a-l proteja de vânt, glugă și orice alt accesoriu util pentru a ține copilul la cald.

Cum să-ți îmbraci copilul

Când este frig, copiii ar trebui să fie îmbrăcați corespunzător. Un body din bumbac sau lână, colanți, șosete, salopetă maxi căptușită, căciuliță. Dacă cel mic merge deja pe jos, este o idee bună să-l echipezi cu cizmulițe de zăpadă anti-derapante și imeprmeabile.

O atenție deosebită pentru mâinile mici: acestea trebuie să fie bine protejate cu mănuși căptușite și, dacă copilul este deja suficient de mare pentru a se juca în zăpadă, impermeabile.

Activități și jocuri

Zăpada este un mare atracție pentru copiii care se pot juca cu ea imediat ce fac primii pași. Sunt multe idei de jocuri: cu gălețile și lopețile folosite pe plajă poți construi castele și forme de zăpadă, poți face un munte de zăpadă pe care să-l înfrumusețezi cu bucăți de lemn și frunze, poți face bulgări de zăpadă și, pentru cei mai răbdători și creativ, chiar și un mic om de zăpadă (nu uitați de accesorii importante precum morcovul pentru a-i face nasul omului de zăpadă și o pălărie de pus pe cap).

Protejarea pielii copiilor la munte

Pielea copiilor este foarte vulnerabilă la agresiunea agenților atmosferici. De aceea, exact cum facem vara pentru a ne proteja fața de razele soarelui, trebuie să aplicăm și iarna  o cremă protectoare și hrănitoare.
Buzele trebuie protejate cu unt de cacao. Seara, dacă pielea feței și a mâinilor este roșie, întindeți un strat subțire de cremă cu vitamina E.

Sfaturi de la experți

Important este să nu lăsați copiii să iasă în orele cele mai reci ale zilei (dimineața devreme și când se întunecă), să-i îmbrăcați corect și să acordați o atenție deosebită alimentației lor atunci când temperaturile sunt foarte scăzute:

Luați mese calde și băuturi. Organismul trebuie să producă o căldură internă mai mare și pentru aceasta trebuie să îl ajutăm consumând cantități adecvate de lichide și alimente.

Indcat este să se bea cel puțin 2 litri de lichide pe zi, să preferați băuturile calde precum ceaiurile din plante sau chiar sucul simplu de portocale, care furnizează vitamina C, utilă pentru a ajuta sistemul imunitar.

Consumați mese pe bază de fructe și legume care conțin vitamine și săruri minerale, foarte utile pentru a vă proteja de pericolele răcelii. În general, sunt recomandate toate alimentele care conțin betacaroten (precursor al vitaminei A), capabile să stimuleze sistemul imunitar, precum și alimentele care conțin vitamina E.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





pixel