Psalm pentru părinți: „Nu-i mai apostrofați pe copii! Într-o zi, liniștea o să vă pară înspăimântătoare!”

Data publicării:
Psalm pentru părinți: „Nu-i mai apostrofați pe copii! Într-o zi, liniștea o să vă pară înspăimântătoare!” / FOTO: freepik.com @pixaflow
Psalm pentru părinți: „Nu-i mai apostrofați pe copii! Într-o zi, liniștea o să vă pară înspăimântătoare!” / FOTO: freepik.com @pixaflow

Creșterea copiilor nu este doar o serie de provocări, ci și o colecție de momente prețioase care merită savurate. În tumultul zilnic al vieții de părinte, este ușor să uităm că aceste clipe sunt trecătoare.Acest psalm pentru părinți, publicat de Parohia Sf. Ierarh Nicolae Turculești-Călinești din Curtea de Argeș, ne reamintește să ne bucurăm de fiecare mică neplăcere și de fiecare dezordine, pentru că acestea sunt semnele unei case pline de viață și iubire.

Când copiii noștri nu adorm repede sau liniștiți, poate fi frustrant, dar în aceste momente ar trebui să vedem darul prezenței lor. Când găsim pasta de dinți risipită în chiuvetă dimineața, să ne amintim că există o zi în care nu vom mai găsi aceste mici „dezastre”.

Petele de dulceață pe fața de masă sau urmele de noroi pe covor sunt mărturii ale bucuriei și energiei copiilor noștri. Să ne bucurăm de aceste semne ale copilăriei, căci într-o zi casa noastră va fi prea curată și prea liniștită.

Acest psalm ne încurajează să vedem binecuvântările. Copiii ne învață să fim părinți și ne oferă o perspectivă asupra dragostei infinite a lui Dumnezeu. 

Psalm pentru părinţi

„Nu-i mai apostrofați pe copii că nu adorm liniştiţi. Şi nici atât de repede ca voi. Într-o zi, liniştea o să vă pară înspăimântătoare!

Bucuraţi-vă când dimineaţa găsiţi o jumătate de tub de pastă de dinţi risipită în chiuvetă. Într-o zi veţi găsi Colgate-ul întărit şi nedesfăcut de nimeni!

Bucuraţi-vă când faţa de masă e plină de dulceaţă. Şi chiar şi atunci când gemul vă ajunge-n galoşi. Într-o zi, borcanul va face mucegai în dulap.

Bucuraţi-vă când pantofiorii lasă urme de noroi pe covorul din sufragerie sau, uneori, chiar şi pe cearceaful din dormitor. Într-o zi, la uşa voastră nu vor mai fi nici măcar pantofii.

Bucuraţi-vă când fiii şi fiicele stau cu lumina aprinsă până noaptea târziu, chirciţi la birou să scrie referate. Nu-i mai certaţi că e `lumina scumpă!` Într-o zi o să vă speriaţi că-i prea devreme întuneric.

Bucuraţi-vă când în casă este debandadă şi hainele sunt aruncate în toate ungherele! Într-o zi veţi deschide şifonierul şi veţi găsi păianjeni.

Bucuraţi-vă când sunteţi bombardaţi de întrebări la care nici nu ştiţi şi nici nu aveţi chef să oferiţi răspunsul. Într-o zi n-o să mai fiţi întrebaţi de nimeni nici măcar când v-aţi născut.

Bucuraţi-vă când pruncii vă scotocesc prin genţi şi vă împrăştie mărunţişurile prin casă. Într-o zi, când veţi deschide uşa casei venind încărcaţi de la piaţă, veţi fi întâmpinaţi de … nimeni!

Bucuraţi-vă acum … Într-o zi aţi da tot ce aveţi mai scump, numai să trăiţi macar o clipă `stresul de altădată`, când pruncii vă umpleau casa … şi urechile de zgomot!

Bucuraţi-vă că Domnul ne-a dat copii. Ei ne învaţă să fim părinţi. Fără prunci n-am înţelege dragostea de Tată a lui Dumnezeu. Fiţi ca taximetriştii: căraţi-vă peste tot copiii, dar mai ales la biserică. Într-o zi, Dumnezeu vă va umple casa de sfinţi!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Stil de viata

DC Media Group Audience
pixel