Revelion cu copii: ce este cel mai bine de făcut în funcție de vârsta lor

Data publicării:
Fotografie de la Nicole Michalou/ Pexels
Fotografie de la Nicole Michalou/ Pexels

Te gândești deja ce să faci în noaptea de Revelion cu familia ta? Iată câteva idei despre ce să faci în noaptea de Revelion cu copiii cu vârsta între 0 și 6 ani.



2. -imagine fara descriere- (pexels-nicole-michalou-5775053_45447900.jpg)

Sursa foto: Pexels/ Nicole Michaloux

Se apropie sărbătorile de Crăciun și la fel și sărbătorile de sfârșit de an și începutul celui nou. O perioadă fericită, în care suntem cu toții mai buni, toți mai plini de daruri și poate chiar de bune intenții pentru anul care vine.

Este primul Revelion cu copilul tău? Cel mic are propriile timpuri și rutine și dacă nu vrei să riști să te stresezi pentru că nu poate dormi sau devine nervos din cauza zgomotului, mai bine să rămâi acasă într-un mediu familiar în care să fie liniștit.

Câteva idei pentru Revelion cu nou-născuți:

- organizează o cină la tine acasă invitând rude sau prieteni: în felul acesta poți să organizezi o cină și în același timp să fii alături de el, să-i pregătești mâncarea, să-l lași să se joace cu prietenii sau bunicii (astfel va simți și el atmosfera celui petrecere) și apoi pune-l în pat când este obosit;

- un tete-a-tete cu partenerul tău: micuțul va dormi și se va juca puțin, după care te poți bucura de o seară romantică la lumina lumânarilor;

- o cină la un prieten: dacă nu ai posibilitatea să organizezi o cină la tine acasă, idealul este să mergi la prieteni sau la părinți. Ia cu tine căruciorul și tot ce îți trebuie pentru noapte (pijamale, scutec, mâncare pentru bebeluși și lapte).

Dacă copilul are peste trei ani

Dacă copilul are peste 3 ani, dar nu este încă suficient de mare pentru a participa la petreceri și baluri, poți îndrăzni ceva diferit, atâta timp cât nu stai prea târziu și te culci după miezul nopții.

O cină afară cu o plimbare și întoarcere acasă pentru a aștepta miezul nopții împreună și a aprinde niște stele de Crăciun împreună cu tata;

O cină la un prieten acasă  însă atenție la alegerea companiei. Trebuie să existe și alți copii și prieteni cu care copilul dumneavoastră să se poată juca fără să se enerveze din cauza oboselii pentru ca tu să poți sărbători în maximă fericire miezul nopții.

3. -imagine fara descriere- (pexels-cottonbro-studio-6185402_09266100.jpg)

Sursa foto: Pexels/ C

O cină la tine acasă unde vei invita prieteni cu copii de aceeași vârstă pentru a te bucura de cină. În acest caz, gândiți-vă cum să îi distrați pe cei mici, creați un spațiu de joacă în dormitor punând la dispoziție diferite tipuri de jucării sau organizați un cinematograf în dormitor cu multe perne și un DVD bun care să placă tuturor.

Dacă copiii au peste șase ani

Cu copiii mai mari, de la 7 la 10 ani, ideile pot fi variate și în sfârșit vă puteți răsfăța cu organizarea unui Revelion diferit și distractiv pentru adulți și copii.

Desigur, la această vârstă puteți opta să lăsați copiii în grija bunicilor și să mergeți la o petrecere de Revelion sau, la fel de bine, dacă copilul acceptă, puteți să îl luați și pe el la petrecere.

Dacă, în schimb, nu sunteți adepții petrecerilor zgomotoase, rămâne varianta organizării unei petreceri acasă la voi, la care să invitați prieteni și rude.

Important este ca copilul să aibă invitați de aceeași vârstă pentru a nu se simți singur și a se distra. Puneți-le la dispoziție jocuri și un menu special care să fie pe placul lor.

Puteți opta și pentru o cină la restaurant cu petrecere stradală (în majoritatea orașelor din România se obișnuiește acum să se organizeze petreceri în piață cu muzică și artificii: așteptarea miezului nopții în mijlocul unei mulțimi de oameni este foarte evocatoare si amuzantă, chiar și pentru copii);

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel