Robert Caraman, secretele dresajului canin: Cum să alegi cel mai bun instructor pentru cățelul tău

Data publicării:
Fotografie de la Anna Shvets/ Pexels
EXCLUSIV
Fotografie de la Anna Shvets/ Pexels

Dresorul Robert Caraman a fost invitatul lui Tudor Tim-Ionescu într-o ediție a DC Anima de la DC News TV.



Un câine în casă poate fi un ajutor important pentru creșterea copilului, dar este necesar ca între ei să se dezvolte o relație corectă. Pentru ca această relație să fie una sănătoasă și pentru a evita ulterioare probleme, cel mai  bine este ca patrupedul să fie primul care să cunoască limitele și să aveți astfel control asupra lui. Iar acest lucru necesită ajutor profesionist.

Dacă aveți deja un cățel sau intenționați să adoptați unul, acest articol este pentru dumneavoastră, deoarece vă va ajuta să descoperiți sfaturile unui dresor de câini cu peste 30 de ani experiență în domeniu.

În cadrul emisiunii Robert Caraman, instructor de dresaj canin cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, a dezvăluit câteva dintre secretele acestei meserii.

”Din punctul meu de vedere, un instructor de dresaj canin este o persoană capabilă să stabilească limitele dintre câine și stăpânul său”, a declarat Robert Caraman stabilind încă de la bun început care ar fi definiția unui dresor canin, amintind că ”prietenii noștri, cățeii au și drepturi dar și obligații. Dresajul canin este un compromis în care trebuie să încadrăm drepturile și obligațiile cățeilor, în viața noastră de zi cu zi”, a mai concluzionat Robert Caraman.

2. Fotografie... (pexels-anna-shvets-4586629_66148800.jpg)

Foto: Anna Shevts/ Pexels

Cum să alegi un instructor de dresaj canin

În acest moment, singurul organism abilitat care se ocupă de atestarea și organizarea dresajului în România este Asociația Chinologică Română. Recomand oricărei persoane să ia legătura cu asociația chinologică locala, unde există specialiști chinologi care îi vor îndruma în alegerea unui instructor de dresaj atestat și recunoscut de Asociația Chinologică Română. Sunt oameni cu experiență care participă la concursuri, care își dovedesc experiența prin rezultate vizibile. Din păcate internetul abundă de oferte, dar de cele mai multe ori aceste oferte nu sunt cele mai potrivite”, a declarat Robert Caraman. 

Cea mai eficientă variantă de a educa un cățel este aceea de a lucra împreună cu proprietarul acelui cățel și cu cățelul respectiv. Așadar, ca o recomandare pentru a selecta cel mai potrivit instructor de dresaj, Robert Caraman recomandă să alegeți dresorul în funcție de ”dorința lui de a lucra cu tine și cu cățelul tău”, deopotrivă. Astfel ”veți fi capabil să și mențineți ulterior regulile dresajului, veți fi capabil să vă îmbunătățiți relația cu câinele și să știți ce să faceți atunci când cățelul dvs. nu vă ascultă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel