Secretul unei vacanțe cu adevărat relaxante cu copiii

Data publicării:
Secretul unei vacanțe cu adevărat relaxante cu copiii / FOTO: freepik.com@ bearfotos
Secretul unei vacanțe cu adevărat relaxante cu copiii / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Se spune că a merge în vacanță cu copiii înseamnă pur și simplu a continua să crești într-un loc diferit. La urma urmei, a fi părinte este o meserie în care nu există zile libere.Deși este adevărat că vacanțele cu copiii pot fi foarte plăcute și le pot lăsa amintiri care să dureze o viață întreagă, realitatea nu este întotdeauna atât de frumoasă sau idilică.

Orice adult care a fost în vacanță cu copiii săi știe că cuvântul vacanță nu mai înseamnă același lucru după sosirea lor. Din fericire, există o serie de lucruri pe care le putem face pentru ca vacanțele cu copii să fie minunate, de la păstrarea unor așteptări realiste cu privire la ceea ce putem face, până la amintirea de a fi flexibili, astfel încât toată lumea să se simtă cât mai confortabil posibil.

Dar există un truc - sau, mai degrabă, o șmecherie - pentru a te bucura de vacanțe cu copiii fără a fi atât de mortificat sau fără a fi nevoit să saturi zilele cu activități și ecrane pentru a-i distra: vacanța cu o altă familie. 

Dublăm numărul copiilor, da, dar dublăm și numărul adulților.

La prima vedere poate părea o nebunie: de ce am vrea să mergem în vacanță cu mai mulți copii și, pe deasupra, cu copii care nici măcar nu sunt ai noștri? Simplu! pentru că acei copii au și părinți, deci nu numai că mergem cu mai mulți copii, dar și cu mai mulți adulți.

De preferat, ar trebui să facem acest lucru cu prieteni care ne sunt apropiați și care au copii de o vârstă similară cu a noastră, deoarece acest lucru ne oferă tuturor diverse beneficii și oportunități de a ne bucura de vacanță.

În primul rând, există mai mulți ochi care să supravegheze copiii și mai mulți copii cu care să se joace și să socializeze.

Ambele lucruri înseamnă că toată lumea are mai multe șanse să facă pauze separat sau în perechi, în funcție de faptul că sunt familii monoparentale sau familii cu doi părinți, precum și că este mai ușor pentru copii să se joace unii cu alții, iar adulții pot avea grijă de ei pe rând.

În plus, după o zi lungă de vacanță cu copiii (pentru că nu vom spune că, prin magie, călătorind cu o altă familie, aceștia devin ultra-ușoare), ne putem bucura întotdeauna de alți adulți cu care să ne relaxăm și să stăm de vorbă când cei mici s-au culcat sau în timp ce se joacă sau se uită la un film.

În al doilea rând, știți că aveți un alt adult sau adulți care vă pot ajuta în caz de urgență sau eveniment neprevăzut. Acest lucru poate varia de la lucruri simple, cum ar fi uitarea de a aduce ceva și salvarea zilei, până la evenimente neprevăzute grave, cum ar fi îmbolnăvirea în timpul călătoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stil de viata
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel