Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Data publicării:
Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv / FOTO: freepik.com@freepik
Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv / FOTO: freepik.com@freepik

Școala a început de curând, astfel că este esențial să ne concentrăm pe readucerea lor în mentalitatea academică. În special pentru elevii mai mici, tranziția de la ritmul relaxat al vacanței de vară la mediul structurat al școlii poate fi o provocare. 



Prin urmare, este o idee bună să începeți din timp pregătirile pentru întoarcerea la școală.

Ajutați-vă copiii să se adapteze la noul an școlar cu aceste sfaturi prețioase!

Citește și „Ți-ai trimite copilul de patru ani singur la magazin? Experiența este o provocare nu numai pentru micuți, ci și pentru părinți”


Stabiliți o rutină constantă

Sursa foto: freepik.com@romeo22

Rutinele pot fi o provocare în timpul verii, astfel încât restabilirea consecvenței este esențială pentru o tranziție ușoară înapoi la școală pentru elevii mici.

Pentru a ușura adaptarea, părinții ar trebui să înceapă să-și ajute copiii să reintre într-o rutină cu câteva săptămâni înainte de începerea școlii.

Începeți prin a stabili ore regulate de somn și de trezire pentru a ajuta la resetarea ceasului intern al copilului și pentru a vă asigura că acesta este bine odihnit și pregătit pentru zi. Schimbarea treptată a orelor de culcare și de trezire poate face tranziția mai puțin dureroasă.

Sursa foto: freepik.com@senivpetro

În plus, dacă îi cereți copilului să includă liste de lucruri de făcut pentru sarcinile legate de casă, îi reamintiți importanța organizării.

De exemplu, rugați-l să scrie toate treburile, întâlnirile de joacă sau alte activități într-un planificator sau calendar pentru a-l încuraja să rămână în fruntea sarcinilor.

Odată ce începe școala, folosiți o abordare practică și implicați-vă copilul în pregătirea pentru o zi reușită.

Rugați-l să vă ajute să vă pregătiți ghiozdanul, să vă alegeți o ținută pentru a doua zi și să vă împachetați prânzul. Această abordare nu numai că îi ajută pe elevi să se simtă mai pregătiți, dar le creează și entuziasm și încredere pentru noul an școlar.

Încurajați exersarea matematica și cititul acasă

Sursa foto: freepik.com@designhut1983

Elevii pierd aproximativ 2,6 luni de echivalență la nivel de clasă în matematică și citire în lunile de vară, iar încurajarea lor de a continua să exerseze aceste concepte acasă îi va menține într-o stare de spirit academică.

Încorporarea unor activități distractive și captivante legate de matematică și lectură pe parcursul verii face o diferență uriașă în ceea ce privește retenția și vă va ajuta să vă pregătiți copilul pentru succes atunci când se întoarce la școală.

Pentru matematică, încercați un joc de cărți sau de societate legat de matematică.

Alternativ, implicați-vă copilul în activități zilnice care implică concepte matematice, cum ar fi gătitul, număratul mărunțișurilor, citirea orei etc.

Pentru lectură, puneți deoparte un anumit timp în fiecare zi pentru ca copilul dumneavoastră să stea și să citească o carte la alegere.

Luați în considerare cumpărarea de cărți care se aliniază cu interesele lor pentru a-i menține implicați. Puteți, de asemenea, să citiți împreună cu copilul dumneavoastră, să creați o zonă confortabilă de lectură sau să oferiți o recompensă distractivă de fiecare dată când termină o carte.

Exersarea matematicii și a cititului în moduri distractive va crește retenția copilului dvs. și îl va ajuta să mențină competențele dobândite în anul precedent.

Creați liste de lucruri de făcut înainte și după școală

Sursa foto: freepik.com@jul14ka

Crearea unor liste de lucruri de făcut înainte și după școală poate face tranziția înapoi la școală mai ușoară și mai ușor de gestionat.

Aceste liste oferă structură și asigură că sarcinile importante nu sunt trecute cu vederea, ajutând elevii să rămână organizați și concentrați, potrivit TodaysParents.

Pentru elevii mai mici, o listă de lucruri de făcut înainte de școală poate include sarcini precum spălatul pe dinți, servirea micului dejun, împachetarea prânzului și a ghiozdanului, trecerea în revistă a oricăror activități extracurriculare pentru ziua respectivă și așa mai departe.

Această practică minimizează stresul de dimineață și stabilește un ton pozitiv pentru zi.

După școală, este important să creați o rutină care să vă ajute copilul să se concentreze asupra temelor școlare, acordându-i în același timp timp timp pentru relaxare.

După școală, dedicați între 15 și 20 de minute pentru o gustare rapidă și o discuție despre zi, apoi schimbați viteza pentru a vă concentra asupra temelor.

După ce toate temele sunt terminate, rezervați timp pentru ca copilul dumneavoastră să se uite la televizor sau să se joace pentru a se relaxa.

Integrând listele de lucruri de făcut înainte și după școală în rutina copilului dumneavoastră, nu numai că îl veți ajuta să își gestioneze mai bine timpul, dar îi veți stimula și simțul responsabilității.

Această structură vă va pregăti copilul pentru o călătorie academică de succes și organizată.

Stabiliți obiective pentru semestru

Sursa foto: freepik.com@gpointstudio

Stabilirea unor obiective clare și realizabile pentru anul școlar este o modalitate excelentă de a ajuta elevii să rămână concentrați și motivați.

Pe măsură ce se apropie anul universitar, încurajați-vă copilul să stabilească obiective atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, pentru a-i da un sentiment de direcție și scop.

Aceste obiective pot fi orice, de la îmbunătățirea notelor la o anumită materie, înscrierea la o nouă activitate extracurriculară, realizarea unui nou prieten.

Citește și „Învățământul dual, o nouă șansă! Profesorul Florian Lixandru, despre mentalitatea părinților: „Nu-mi duc copilul la școală profesională pentru că vreau să urmeze un liceu” / VIDEO”

Începeți prin a sta de vorbă cu copilul dumneavoastră și a discuta despre ceea ce speră să realizeze în acest an școlar. Ajutați-l să împartă obiectivele mari în pași mai mici, ușor de gestionat.

De exemplu, dacă obiectivul este îmbunătățirea cititului, stabiliți repere precum cititul zilnic sau terminarea unui capitol dintr-un roman în fiecare săptămână.

Este esențial ca părinții să își ajute copiii să țină evidența obiectivelor pe care și le-au stabilit și să sărbătorească micile victorii pe parcurs.

Acest lucru oferă, de asemenea, o oportunitate de a discuta despre perseverență și reziliență în cazul în care un obiectiv nu este atins. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel