Studiu: Pregătirea copiilor pentru școală echivalează cu o zi suplimentară de muncă pe săptămână

Data publicării:
Studiu: Pregătirea copiilor pentru școală echivalează cu o zi suplimentară de muncă pe săptămână / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia
Studiu: Pregătirea copiilor pentru școală echivalează cu o zi suplimentară de muncă pe săptămână / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia

În viața matinală a fiecărui părinte există un amestec de grabă, certuri și mici haosuri care adesea definesc începutul fiecărei zile.



În ciuda eforturilor noastre de a menține un mediu calm și organizat, diminețile noastre sunt adesea dominate de copii care refuză să se piaptăne, să îmbrace uniforma, care par să dispară în mod misterios. Și, după ce toată lumea iese pe ușă, ne simțim adesea obosiți după doar două ore de la trezire.

Un studiu american oferă o perspectivă interesantă asupra stresului dimineților noastre. Se pare că pregătirea copiilor pentru școală echivalează cu adăugarea unei zile suplimentare de muncă pe săptămână. Un sondaj efectuat printre 2.000 de părinți au arătat date surprinzătoare.

Citește și 6 trucuri de la un neuropsiholog pentru a face față copiilor sfidători: Sunt esențiale în arsenalul părinților pentru a gestiona situațiile tensionate

Părinții desfășoară în medie 43 de activități într-o dimineață obișnuită

Potrivit studiului, părinții desfășoară în medie 43 de activități într-o dimineață obișnuită, inclusiv îmbrăcarea copiilor, pregătirea micului dejun și verificarea rucsacurilor. De asemenea, s-a constatat că, în medie, părinții le spun copiilor să se grăbească de 540 de ori pe parcursul unui an școlar, iar copiii reușesc să se murdărească înainte de școală de două ori pe săptămână.

Un aspect interesant evidențiat de cercetare a fost utilizarea șantajului material ca metodă comună printre părinți pentru a implica copiii în rutina matinală. Aproximativ 40% dintre cei chestionați au recunoscut că au folosit promisiuni de jucării sau activități distractive după școală pentru a motiva copiii să coopereze, transformând dimineața într-un proces de negociere surprinzător.

Sperăm că rezultatele acestui studiu vă pot oferi o alinare. Pentru că nu suntem singurii care simțim presiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel