Top 10 filme de vizionat împreună cu cei mici

Data actualizării: | Data publicării:
Top 10 filme de vizionat împreună cu cei mici / FOTO: freepik.com
Top 10 filme de vizionat împreună cu cei mici / FOTO: freepik.com

Vizionarea unui film acasă este o modalitate excelentă de a petrece o după-amiază de neuitat împreună în familie. Dacă vrei ca micuțul tău să învețe lucruri noi prin diverse metode, seara de film este o modalitate excelentă!



Vizionarea unui film acasă este o modalitate excelentă de a petrece o după-amiază de neuitat împreună în familie. Dacă vrei ca micuțul tău să învețe lucruri noi prin diverse metode, seara de film este o modalitate excelentă!

Astfel, vom face un top 10 cu cele mai bune filme pentru a le viziona împreună cu familia!

SURSA FOTO: freepik.com

1. Red 

Este povestea unei preadolescente care vrea să fie fiica perfectă dar, dintr-o dată, ceva îi tulbură viața și de fiecare dată când nu își poate controla emoțiile și atacurile de furie, se transformă într-un panda roșu!

2. Encanto

Filmul se concentrează pe Maribel Madrigal, o tânără care este singura persoană din întreaga ei familie care nu are puteri speciale. În timp ce sora ei are super putere, mama ei se poate vindeca, verișoara își poate schimba înfățișarea, Maribel își plânge starea „normală”, dar, în cele din urmă, se va dovedi a fi cel mai bun ajutor pentru alte persoane fără a avea nicio superputere.

3. Familia Addams 

O familie ciudată care reușește să capteze atenția tuturor cu aventurile sale extravagante și nebunești. Fiecare membru are o personalitate specială care adaugă o scânteie la versiunea originală în 1991 și adaptările sale. 

4. Câinele Beethoven

Acest film spune povestea unui câine dulce, foarte inteligent și neliniștit, care este în continuu în necaz, uneori intenționat și uneori accidental, conducând întreaga familie umană în aventuri mari. 

5. Matilda 

SURSA FOTO: freepik.com@freeograph

O fată inteligentă și îndrăzneață, cu o anumită familie, începe să dezvolte puteri ciudate, care o vor duce la aventuri nesfârșite și unele probleme. Filmul a fost lansat în 1996. Pentru anul 2022, a fost realizată o versiune muzicală. 

6. Alice în Țara Minunilor 

Alicia este o fată care se aruncă într-o lume ciudată plină de fantezii, după ce a căzut printr-o gaură. Din film cei mici pot învăța lecții precum sensul prieteniei, importanța cunoașterii tale, curajul de a trăi fără frică și cum tot ceea ce îți dorești o poate realiza. 

7. Up

Prețuiește fiecare moment al vieții. Acesta este mesajul acestui film Pixar care încurajează copiii să creadă în vise și își propune să arate că, în ciuda oricăror neplăceri care ar putea apărea, există întotdeauna un motiv pentru a fi fericiți.

8. Luca

Filmul este distractiv și incitant și, de asemenea, învață valori importante precum prietenia și importanța de a fi tu însuți.

9. Spirit

Filmul este emoționant și învață și valori precum curajul și importanța de a-ți urma visele.

10. Shrek 

Nu am putut să nu lăsăm de pe listă căpcăunul carismatic și tandru, care în fiecare poveste trece printr-o serie de aventuri, împreună cu prietenii săi inseparabili și o prințesă fermecătoare, Fiona. 

Cercetătorii de la Pennsylvania State University au descoperit acum câțiva ani că vizionarea filmelor de către copii împreună cu adulții, apoi discutarea lor despre bine și rău, despre curaj, despre a-i ajuta și proteja pe alții, îi ajută pe cei mici să înțeleagă și să interiorizeze aceste mesaje.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Varste si etape





DC Media Group Audience
pixel