TOP nume Disney pentru bebeluși. Părinții le adoră pe ACESTEA, conform unui studiu

Data publicării:
TOP nume Disney pentru bebeluși. Părinții le adoră pe ACESTEA, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @EyeEm
TOP nume Disney pentru bebeluși. Părinții le adoră pe ACESTEA, conform unui studiu / FOTO: freepik.com @EyeEm

Alegerea unui nume pentru nou-născutul tău poate fi o sarcină destul de dificilă. La urma urmei, numele va fi cu el pentru tot restul vieții. Posibilitățile sunt nesfârșite, fie că este vorba de un nume bazat pe descendența familiei, mitologie, religie sau etnie.În prezent, numele inspirate din universul Disney par să aibă o influență puternică asupra alegerilor părinților.

Fie că este vorba despre un clasic atemporal precum Belle sau un nou favorit precum Moana, personajele fermecătoare ale Disney merg dincolo de ecran și inspiră părinții în alegerea numelor pentru copiii lor.

O nouă analiză a setului de date al Administrației Securității Sociale (SSA) privind numele bebelușilor, realizată de BeenVerified și citată de parents.com, arată cât de mult au influențat personajele Disney numele bebelușilor în ultimii ani.

„Părinții găsesc inspirație peste tot și, având în vedere popularitatea Disney, nu este de mirare că filmele ocupă un loc special în inimile părinților”, spune Michael Pugh, analist de date la BeenVerified.

El subliniază că acest fenomen este valabil mai ales pentru părinții care au deja copii, deoarece cel mai probabil sunt cufundați în universul Disney. Dacă un film Disney s-a clasat în top 50 la box-office, numele personajelor din film au aproape de două ori mai multe șanse să se dubleze în popularitate comparativ cu numele non-Disney, potrivit studiului.

„Toate personajele au trăsături și povești unice cu care părinții pot simți că se pot identifica”, explică Pugh.

Citește și Acest prenume mixt va atrage părinții care nu știu dacă vor avea băiețel sau fetiță. Are o semnificație frumoasă

Nume populare pentru bebeluși inspirate din Disney

Analiza a evidențiat primele 10 nume actuale de personaje Disney și creșterea lor în popularitate în ultimii cinci ani.

Utilizarea numelui Merida din filmul Brave a ajuns în fruntea listei, după ce a crescut cu 1.150%. Cu toate acestea, numărul total de persoane care au folosit acest nume rămâne relativ mic.

Iată primele 10 nume:

Merida (Brave, 2012)

Koda (Brother Bear, 2003)

Moana (Moana, 2016)

Finnick (Zootopia, 2016)

Mirabel (Encanto, 2021)

Ariel (Mica Sirenă, 1989)

Flynn (Tangled, 2010)

Raya (Raya și ultimul dragon, 2021)

Camilo (Encanto, 2021)

Elsa (Frozen, 2013).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment

DC Media Group Audience
pixel