Tot ce trebuie să știe românii care merg în vacanță cu copiii în Grecia

Data publicării:
Tot ce trebuie să știe românii care merg în vacanță cu copiii în Grecia / FOTO: freepik.com @EyeEm
Tot ce trebuie să știe românii care merg în vacanță cu copiii în Grecia / FOTO: freepik.com @EyeEm

În fiecare an, aproximativ 1,5 milioane de români își petrec vacanța de vară în Grecia, iar mulți dintre aceștia sunt însoțiți de copii. 



Grecia este o destinație preferată de români datorită raportului calitate-preț, peisajelor deosebite și proximității față de România, notează Observator.

Majoritatea turiștilor români călătoresc cu mașinile personale, dar există și opțiuni de transport cu autocarul, avionul sau trenul.

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca minorii să călătorească în Grecia?

Copiii care călătoresc cu un singur părinte sau fără părinți trebuie să îndeplinească anumite cerințe speciale. Numărul copiilor care merg în tabere internaționale organizate de școli a crescut recent, ceea ce complică uneori situația.

Minorii care nu sunt însoțiți de părinți trebuie să prezinte mai multe documente la graniță, inclusiv un pașaport valabil și dovezi că ambii părinți și-au dat acordul pentru călătorie.

Pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin șase luni de la data întoarcerii în țară.

Copiii sub 14 ani au nevoie de un pașaport valabil, deoarece nu pot părăsi România folosind doar certificatul de naștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel