Avantajele de a avea veri de aceeași vârstă

Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie legătura specială dintre noi și verii noștri. Ei sunt protagoniștii multora dintre amintirile noastre din copilărie, în special a celor foarte apropiați ca vârstă.



Este posibil ca primele tale amintiri de familie să includă veri de aceeași vârstă, cu care ai avut întotdeauna o relație specială. Este adevărat că în timpul copilăriei verii nu sunt la fel de prezenți ca frații, dar ori de câte ori sunt acolo, își oferă toată afecțiunea și joacă roluri diferite, toate speciale și pozitive.

Toate acestea fac parte dintr-o tradiție de familie. Și nu se putea altfel. Întotdeauna a existat un văr de aceeași vârstă și cu siguranță i-ai spus secretele tale, chiar și cele mai intime.  De fapt, în copilărie se creează relații foarte speciale cu veri de aceeași vârstă, atât din cauza afinității, cât și a apropierii fizice.

Dacă aveți veri de aceeași vârstă, veți ști exact despre ce vorbim. Probabil că era cel mai bun prieten al tău când erai mic. Și probabil cu ei ai crescut.

Chiar dacă la maturitate relația nu mai este aceeași, amintirea vacanțelor petrecute împreună cu verii tăi sau a plimbărilor cu bicicleta, te va însoți mereu.

2. Fotografie... (pexels-rdne-stock-project-6182380_77751500.jpg)

Foto: RDNE Stock Project/ Pexels

Veri de aceeași vârstă

A avea un verișor de aceeași vârstă aduce toate avantajele de a avea un frate, singura diferență fiind că nu locuiești sub același acoperiș. Departe de a fi un lucru rău, acest detaliu asigură că nu există probleme sau rivalități.

Pentru unii,  verii sunt frații pe care nu-i au, dar și-ar dori să-i aibă, precum și primii cărora le conferă cele mai personale secrete. Aceasta este o oportunitate de a testa abilitățile sociale, precum și de a stimula dezvoltarea cognitivă și motrică a copiilor.

Când vor crește, doi veri de aceeași vârstă  vor putea să râdă și să glumească despre aspectele disfuncționale specifice ale familiei lor.  Și asta e un lucru bun, pentru că știu că au pe cineva în care să se încreadă.

Verii sunt prieteni cu care poți împărtăși evenimente de familie, cum ar fi o nuntă sau nașterea unui copil. Și apoi, au aceiași  bunici, ceea ce le permite să petreacă timp împreună și în familie.

De fapt, a avea un verișor de aceeași vârstă înseamnă  a avea un prieten pentru toate evenimentele importante din familie. De fapt, micii oaspeți se pot strecura și se pot distra împreună în timp ce adulții vorbesc.

3. Fotografie... (pexels-rdne-stock-project-6182387_72038700.jpg)

Foto: RDNE Stock Project/ Pexels

În plus,  mulți veri de aceeași vârstă au moștenit simțul umorului familiei și au fost crescuți în contexte similare. De fapt, au afinități care le permit să se simtă în largul lor atunci când sunt împreună. Este liniştitor să petreci ceva timp cu cineva care are acelaşi spirit ca şi noi şi căruia îi plac aceleaşi glume pe care le facem nouă.

Avantajele de a avea veri de aceeași vârstă

Iată câteva dintre beneficiile de a avea veri de aceeași vârstă:

- Ei se comportă mai mult ca frați decât ca veri și mai mult, ca cei mai buni prieteni.

- Reuniunile de familie sunt infinit mai distractive atunci când există veri de aceeași vârstă.

- Verii de aceeași vârstă aleg când să petreacă ceva timp împreună fără a fi forțați să facă asta, așa cum se întâmplă cu frații.

- Amintirile se nasc din adunările de familie, în timpul cărora se joacă ore și ore, în timp ce adulții vorbesc.

- Au același sânge și legătura dintre ei este puternică și de nedespărțit.

- Există o camaraderie aparte,  la bine și la rău.

- Se creează  o combinație perfectă de legături de familie și prietenie.

- Ei dezvoltă abilitățile motorii  jucându-se împreună.

- Au același simț al umorului, transmis de multe ori de către adulți în timpul adunărilor de familie.

- Ei întrețin o  legătură emoțională încă de la o vârstă fragedă. Își găsesc unul în celălalt un tovarăș de joacă  cu care se pot distra și cu care formează o prietenie care va dura toată viața.

- Ei știu ce înseamnă  să provină din aceeași familie,  ceea ce le permite să înțeleagă anumite reacții sau moduri de a fi.

În sfârșit, amintiți-vă că  avantajele de a avea veri de aceeași vârstă sunt multe și prețioase. Dacă te numeri printre norocoșii care au veri de aceeași vârstă, încearcă să profiți la maximum de această experiență, plină de momente de neuitat.

La fel, dacă copilul tău are veri de aceeași vârstă, asigură-te că petrece cât mai mult timp cu ei. Aceasta este o relație care trebuie cultivată încă din copilărie, deoarece joacă un rol fundamental în viața copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel