Vești minunate pentru milioane de părinți: Valoarea tichetului de creșă a crescut începând din această lună!

Data publicării:
Vești minunate pentru milioane de părinți: Valoarea tichetului de creșă a crescut începând din această lună! FOTO: freepik.com @krakenimages.com
Vești minunate pentru milioane de părinți: Valoarea tichetului de creșă a crescut începând din această lună! FOTO: freepik.com @krakenimages.com

Vești minunate pentru părinți! 



Tichetul de creșă a crescut cu 20 de lei, începând din această lună, conform unui ordin recent publicat în Monitorul Oficial. Așadar, de acum înainte, părinții vor primi generoasa sumă de 620 de lei. Și iată o veste și mai bună - acești bani vor continua să fie acordați și în primele luni ale semestrului I din 2024, adică în februarie și martie.

Aceste tichete sunt destinate părinților care nu beneficiază de concediu sau indemnizația pentru creșterea copilului. Dacă vă aflați în această categorie, puteți depune o cerere pentru a beneficia de acești bani.

Ce este important de reținut este că acești bani pot fi folosiți exclusiv pentru plata taxelor la creșa la care este înscris micuțul vostru.

Așadar, aceasta este o veste excelentă pentru familiile care depind de serviciile de creșă pentru îngrijirea copiilor lor.

Citește și Părinți revoltați după un experiment inedit: Săptămâna de școală de 4 zile. Mamă: „Nu cred că va ajuta pe nimeni!”

Condiții

Tichetele de creșă reprezintă un sprijin acordat lunar angajaților care nu beneficiază de concediu și indemnizația destinate creșterii copiilor cu vârste de până la 2 ani sau, în cazul copiilor cu handicap, până la 3 ani.

Aceste tichete sunt disponibile pentru angajații din sectorul privat și cel de stat și au o destinație specifică - plata taxelor la creșa la care este înscris copilul. Ele se acordă la cerere, fiind disponibile fie unuia dintre părinți, fie tutorelui căruia i-a fost încredințat copilul pentru îngrijire și educare, în baza livretului de familie.

Valoarea acestor tichete de creșă se adaugă la alocația de stat pentru copii și la stimulentul de inserție, oferit la reluarea activității. Cu toate acestea, asistenții maternali profesioniști sau persoanele care găzduiesc copii și pentru care se aplică măsura plasamentului în regim de urgență, conform Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată cu ulterior cu modificări și completări, nu pot beneficia de tichete de creșă.

Vezi și „Școala altfel”, un lux inaccesibil pentru mulți părinți. „Patru zile la munte, 1.000 lei. Vrem să-i învățăm pe copiii care nu-și permit că ei sunt altfel?” / VIDEO

Documente necesare

Pentru a beneficia de tichetele de creșă, angajații trebuie să urmeze un proces simplu, dar necesită prezentarea unor documente importante. Iată ce trebuie să faceți:

Completați o „cerere pentru acordarea tichetului de creșă”.

Prezentați actul care dovedește înregistrarea copilului la creșă sau instituția asimilată creșei unde este înscris copilul.

Furnizați documente care atestă calitatea de părinte. Acestea pot include certificatul de naștere al copilului, în cazul părinților naturali, sau hotărârea judecătorească de încuviințare a adopției, pentru copiii adoptați.

Dacă sunteți tutore legal al copilului, asigurați-vă că aveți hotărârea judecătorească care instituie tutela sau, în funcție de caz, dispoziția autorității tutelare.

Faceți o declarație pe propria răspundere că celălalt părinte sau, după caz, tutorele, nu beneficiază de tichete de creșă, concediul sau indemnizația lunară pentru creșterea copilului cu vârste de până la 2 ani, sau, în cazul copiilor cu handicap, de până la 3 ani.

Asigurați-vă că furnizați orice alte documente solicitate de angajator, în conformitate cu regulamentul intern al companiei.

Aceste documente sunt esențiale pentru a obține tichetele de creșă și pentru a vă bucura de sprijinul financiar necesar pentru îngrijirea copilului. Acest proces are drept scop asigurarea că beneficiarii sunt într-adevăr cei care au nevoie de acest ajutor valoros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel