Vrei să adopți un câine? Ține cont de aceste sfaturi oferite de Hilde Teodora din cadrul Serviciul Protecția Animalelor CJ Ilfov

Data publicării:
Fotografie de la Anna Shvets/ Pexels
EXCLUSIV
Fotografie de la Anna Shvets/ Pexels

Tudor-Tim Ionescu, realizatorul DC Anima, o avut-o ca invitată pe Hilde Tudora din cadrul Serviciul Protecția Animalelor CJ Ilfov. Împreună au discutat despre ceea ce presupune adopția unui cățel.



Primirea unui animal în casa ta implică multe sacrificii. Dar în schimb „contul tău bancar emoțional” va fi întotdeauna pozitiv.

Este fantastic să ai unul sau mai mulți câini acasă și să-i vezi cum se joacă cu copiii. În plus, există numeroase avantaje de a avea un animal de companie în familie. 

Cu toate acestea, este necesar să cunoașteți câteva informații fundamentale dacă vă veți decide să adoptați un cățel, atunci în acest articol veți găsi informațiile necesare de care ar trebui să țineți cont.

Iată de ce ar trebui să țineți cont dacă doriți să adoptați un câine

Relația cu câinele poate fi comparată cu un cont bancar: cu cât investim mai mult și mai bine în relație, cu atât obținem mai multe beneficii. Contul nostru bancar emoțional „se umple” atunci când reușim să oferim câinelui nostru o viață fericită și satisfăcătoare, asta îi permite să ne răsplătească, nu doar cu bucuria lui, ci și cu mai puține probleme de comportament.

”Cel mai important este să ne punem întrebarea dacă suntem în stare să avem un animal și să vorbim cu oamenii din jur. Decât să ne luăm un câine și să ne batem joc de el, mai bine nu ne mai luăm. Asta e cel mai important: să ne punem această întrebare și să ne răspundem sincer”, ne sfătuiește Hilde Tudora din cadrul Serviciul Protecția Animalelor CJ Ilfov.

”Este bine să vorbiți cu un prieten care a avut câine, pentru că un animal,nu neapărat câinele, vine la pachet cu foarte multe lucruri. Când este un pui de cățel își face nevoile peste tot, are nevoie de educație, are nevoie de timp, de îngrijire. Mai mult decât atât, inclusiv din punct de vedere financiar trebuie să ne punem întrebări. Nu este nicio rușine. E o responsabilitate pentru următorii 10-15 ani și cu cât trece timpul, cu atât câinele îmbătrânește și la fel ca omul are și el probleme de sănătate”, a mai precizat Hilde Tudora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel