3 semne că ai fost crescut de părinți imaturi, potrivit studiilor

Data publicării:
3 semne că ai fost crescut de părinți imaturi, potrivit studiilor / FOTO: freepik.com @standret
3 semne că ai fost crescut de părinți imaturi, potrivit studiilor / FOTO: freepik.com @standret

Un părinte imatur poate avea un impact profund asupra vieții copiilor și a adulților care vor deveni. Studiile arată trei semne care indică faptul că ai crescut cu părinți imaturi. Maturitatea părinților și perspectiva lor asupra lumii influențează în mod direct educația și dezvoltarea copiilor.

Un părinte imatur are efecte semnificative asupra creșterii copilului și asupra adultului în care acesta se va transforma.

Această trăsătură parentală poate afecta serios sănătatea mentală și emoțională a copiilor.

Cei crescuți de părinți imaturi tind să aibă trei tipuri de comportament comune.

Frica de respingere

Părinții imaturi au adesea dificultăți în a oferi copiilor dragoste, grijă și liniștire. Acești copii pot crește cu un sentiment constant de nesiguranță, mai ales în privința exprimării propriilor emoții.

Lipsa unei ascultări atente și a dialogului despre modul în care își trăiesc emoțiile poate duce la o teamă constantă de respingere.

Un studiu publicat în Frontiers in Psychology arată că „respingerea este adesea manifestată prin expresii negative și ostile ale părinților”.

Ești obișnuit ca viața să fie haotică

Copiii părinților imaturi sunt obișnuiți să trăiască într-un mediu haotic. Casa este adesea dezordonată și neîngrijită, iar organizarea zilnică este foarte aleatorie.

Acești copii ajung să se obișnuiască cu dezorganizarea.

De multe ori nu există un cadru educațional stabil sau o rutină bine definită.

Acest haos se caracterizează prin „lipsa de coerență a regulilor și comportamentelor parentale”, conform studiului.

Te simți ușor presat să faci lucruri

Copiii părinților imaturi se adaptează frecvent la nevoile și emoțiile părinților lor, mai ales din cauza dezorganizării constante.

Ei dezvoltă astfel obiceiul de a-și reprima și ascunde propriile sentimente. Acest lucru duce la autocenzură și la un sentiment de obligație de a se adapta mereu la ceilalți. Acceptă proiecte care nu le plac prea mult sau fac servicii care îi pun în dificultate.

Potrivit studiului din Frontiers in Psychology, copiii părinților imaturi se confruntă și cu „control parental strict”, manifestat în diverse moduri. De exemplu, unii părinți folosesc manipularea sau vinovăția emoțională pentru a-i face pe copii să se conformeze stilului lor de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel