3 tipuri de violență psihologică care distrug copiii

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Violența psihologică față de copii nu este niciodată justificabilă și nu ar trebui niciodată folosită împotriva copiilor!



Când vine vorba de abuz, nu doar cel fizic, ci și cel psihologic afectează și distruge copiii. Violența psihologică apare într-un mod subtil, deoarece este abia perceptibilă, dar se extinde și ajunge la sufletul celor mici.

Este o severitate crudă care se manifestă aproape normalizat, de multe ori, prin umilință, strigăte și indiferență.

Violența psihologică

Abuzul psihologic este cunoscut și sub denumirea de abuz emoțional. Când se întâmplă acest lucru, un copil este ridiculizat, intimidat, insultat, umilit sau respins. Din păcate, acest lucru este mai frecvent decât vă puteți imagina.

Aceste atitudini vin de obicei de la părinți față de copiii lor și pot cauza probleme de stima de sine, nesiguranță și violență.

Simptomele violenței psihologice la copii

Există simptome care trebuie luate în considerare pentru a identifica dacă un copil suferă de violență psihologică:

- Probleme la școală.

- Stimă de sine scăzută.

- Probleme de putere.

- Depresie.

- Anxietate.

- Comportament inadecvat.

- Agresivitate față de sine sau față de ceilalți.

- Caută mereu aprobare.

- Probleme de somn.

- Neglijarea fizică.

Atitudini violente din partea părinților față de copiii lor

Există atitudini care pot fi considerate violente și care distrug treptat copiii. Uneori, acestea pot fi comportamente subtile în care părinții nici măcar nu își dau seama că au fost implicați.

Uneori, ei nici măcar nu sunt conștienți de modul în care acest lucru îi poate afecta copiii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. De aceea este atât de important să fii atent și să nu cădem în această problemă.

2. -imagine fara descriere- (pexels-monstera-production-7114089_96653800.jpg)

Foto: Monstera Production/ Pexels

3 tipuri de violență psihologică care distrug copiii

În continuare, vă vom arăta 3 tipuri de abuz psihologic care distrug copiii și nu ar trebui să fie aplicate în niciun caz. Dacă o faceți, ar trebui să căutați ajutor profesional cât mai curând posibil, deoarece sunteți distructiv pentru copiii voștri.

1. Umilirea

Dacă îți umilești copilul el se va simți nefericit. Și cel mai rău lucru este că va crede cuvintele crude pe care i le spui. De exemplu, dacă îl critici constant, îl insulți, îl acuzi în mod fals sau îi faci comentarii derogatorii, aceasta este umilire.

Aceasta se practică atât în ​​sfera publică, cât și în cea privată. Pentru a nu-ți umili copilul, trebuie să ții cont de următoarele:

- Gândește-te la ceea ce spui înainte de a-l spune.

- Nu mai face comentarii dureroase la adresa lui.

- Nu-l compara niciodată.

- Nu-l mai critica.

- Apreciază lucrurile bune pe care le face.

- Fii un exemplu bun și încetează să-i mai fii un călău.

2. Întrebați despre sănătatea psihologică a copilului

Ne confruntăm cu adulți care cred că copiii lor au o problemă psihică sau comportamentală, când în realitate acest lucru nu este adevărat. Dar credința adultului îl determină să-l trateze în acest fel și generează anxietate și confuzie în copil.

Dacă, de exemplu, un adult crede că copilul este hiperactiv atunci când nu este, doar pentru că nu știe cum să fie părinte, îl vor trata așa. Și, poate, în realitate copilul este doar nervos.

De multe ori, părinții își fac copiii să creadă că au o problemă atunci când nu au deloc. Pentru a preveni acest lucru, este esențial să îți prețuiești educația și să schimbi ceea ce nu funcționează. 

3. Izolarea socială

Acești părinți se limitează la supra-protecția toxică și aleg totul pentru copiii lor. Astfel ei decid și când să iasă și când nu, cu cine să iasă și când își pot vedea prietenii și familia.

Prin urmare, ei interzic contactul cu alte persoane, astfel încât aceștia să depind exclusiv de ei, privându-i astfel de autonomia, libertatea și contactul cu lumea. Acești minori trăiesc într-o lume care nu există, adică într-o realitate fabricată de părinți.

Ai grijă de cuvinte și impulsuri

Acestea sunt doar trei exemple, dar, din păcate, sunt mult mai multe: țipetele, tăcerile, loviturile, privirile crude.

Toate acestea fac mult mai multe daune decât loviturile în unele ocazii. Prin urmare, ca părinți trebuie să avem mare grijă de cuvinte și impulsuri. De asemenea, trebuie să vă controlați furia și să căutați ajutor profesional dacă este necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel