5 semne că un copil are nevoie de mai multă dragoste și afecțiune

Data publicării:
5 semne că un copil are nevoie de mai multă dragoste și afecțiune / FOTO: freepik.com
5 semne că un copil are nevoie de mai multă dragoste și afecțiune / FOTO: freepik.com

Lipsa iubirii și a afecțiunii poate avea consecințe foarte negative pentru dezvoltarea și educația celor mici, așa că trebuie să fim atenți la semnele care arată că nu primesc suficientă atenție afectuoasă.



Trăim într-o societate atât de rapidă, condusă de social media, încât uneori uităm să ne arătăm cea mai naturală parte a noastră: afecțiunea. Poate că părinții tăi nu te-au învățat să arăți iubire, iar acum că ești părinte, nu știi cum să o exprimi astfel încât copiii tăi să crească cu dragostea ta adevărată.

Dar, în cele din urmă, cei care au de suferit sunt micuții tăi, care ar putea sfârși cu o lipsă semnificativă de afecțiune. Pentru a evita acest lucru, îți arătăm cum să detectezi câteva semne care indică faptul că un copil are nevoie de mai multă dragoste și afecțiune din partea părinților. 

Știm că copiilor noștri nu le scapă niciun detaliu din comportamentul nostru, așa că avem o misiune mare cu ei: să fim cei mai buni părinți, pentru ei și pentru noi. 

Lipsa iubirii și a afecțiunii poate avea consecințe foarte negative pentru dezvoltarea și educația lor, așa că trebuie să fim atenți la aceste semne care arată că nu primesc suficientă atenție afectuoasă.

- Copilul dezvoltă o teamă de abandon
Prima dovadă a lipsei de afecțiune este frica de abandon. Un copil care nu se simte iubit se teme de a fi abandonat, deoarece simte că nu este important. Trăind sub această teamă va determina un mod de a fi care îl va conduce să dezvolte relații de adult în care dependența emoțională sau lipsa de stimă de sine vor predomina în viața sa.

- Copilul încearcă să atragă atenția
Al doilea efect al lipsei de afecțiune este "căutarea atenției". Să ne amintim că un comportament rău este o revendicare a unei nevoi interioare și este foarte probabil ca această nevoie să fie absența afecțiunii.

- Copilul se simte trist
Al treilea semn este mai evident și se manifestă atunci când copilul se simte trist, apatic sau furios în mod continuu. Acestea sunt simptome care, dacă se prelungesc în timp, se pot apropia de efectele depresiei. Practic, are loc ceva similar cu frica de abandon despre care am vorbit mai devreme.

- Are o performanță școlară mai slabă
Un alt semn frecvent că un copil are nevoie de mai multă dragoste și afecțiune este performanța slabă a copiilor noștri la școală sau în sport. Dacă ei simt că nu ne pasă de ei, nici ceea ce învață sau activitatea pe care o fac nu îi va interesa. Este important ca părinții să fie atenți la aceste semne, pentru că, dacă le lăsăm să treacă, ele pot avea consecințe grave, cum ar fi depresia, stima de sine scăzută și chiar automutilarea sau moartea. Încercați să faceți un efort și petreceți mai mult timp cu copiii voștri, petreceți timp cu ei, cunoașteți-i și învățați de la ei. 

- Devine mai agresiv
Copiii au tendința de a fi foarte violenți, reacționează defensiv în orice împrejurare, nu ascultă de rațiune și ignoră regulile. Vor folosi adesea un limbaj nepotrivit și vor avea gânduri negative. Acest tip de comportament poate fi un semn că au nevoie de mai multă atenție din partea părinților, deoarece încearcă să le atragă atenția într-un fel sau altul.

Crearea unei atmosfere de încredere și afecțiune cu copiii este esențială pentru ca aceștia să crească într-un climat plăcut și afectuos., potrivit Guia infantil.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





DC Media Group Audience
pixel