7 lucruri pe care sigur nu le știai despre frați

Data publicării:
Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Cu siguranță, dacă ai frați sau ești mamă a mai multor copii, știi între ei jocuri, certuri, confidențe și dragoste. Dar mai sunt lucruri pe care nu le știai despre ei. În acest articol vă vom dezvălui.



Relația care se stabilește între frați este specială și unică. Este o unire și o complicitate diferită de restul legăturilor pe care le avem cu ceilalți membri ai familiei. Dar, în plus, are câteva particularități. S-ar putea să descoperi câteva lucruri de care nu ți-ai dat seama, așa că dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, nu rata această postare. Citiți mai departe și aflați totul.

Lucruri interesante pe care nu le știai despre frați

Nu se poate nega că relația dintre frați este foarte specială. Este o legătură cu o complicitate care nu se realizează cu alți oameni. 

1. Ei petrec mai mult timp împreună decât cu alte persoane.

Copiii de 11 ani petrec 33% din timpul liber cu frații. Pe măsură ce îmbătrânesc și au obligații și interese diferite, de obicei împart cel puțin 10 ore pe săptămână cu ei.

2. Frații mai mici tind să fie mai extrovertiți

Frații mai mici, pe lângă faptul că sunt mai extrovertiți, sunt mai apreciați decât cei mai mari. Unele dintre explicațiile acestui fapt ar putea fi pentru că, fiind cei mai mici din casă, sunt mai obișnuiți să vorbească și să aibă de-a face cu mai multe persoane pentru a le atrage atenția, mai ales dacă sunt familii numeroase.

3. Au tendința de a avea personalități total diferite

2. Fotografie... (pexels-vika-glitter-392079-2363291_84160300.jpg)

Fotografie de la Vika Glitter/ Pexels

Putem găsi frați cu o asemănare fizică incredibilă, dar în ceea ce privește personalitatea, ei sunt de obicei foarte diferiți. Acest lucru se întâmplă chiar dacă au aceeași părinți și aceeași educație.

4. Frații mai mari sunt în general mai deștepți

Deși există încă o dezbatere asupra acestui aspect, pare să existe o ușoară diferență de inteligență între fratele mai mare și cel mai mic. Ca o explicație, s-a dat că frații mai mari își petrec timpul îngrijându-i pe cei mai mici. În acest fel, învățarea și înțelegerea conceptelor este întărită.

O altă posibilă explicație este că cei mai mari au avut ocazia ca părinții să le acorde atenție exclusivă înainte de nașterea copilului și au fost nevoiți să o împărtășească.

5. Copiii care au frați se maturizează mai târziu 

Acest lucru se întâmplă deoarece, atunci când sunt doar copii, relațiile și interacțiunile lor sunt în mare parte cu adulții. Deci, jucăriile sunt doar pentru el. Cu toate acestea, atunci când ai frați, petreci mai mult timp jucându-te și luptându-te unul cu celălalt, astfel încât maturitatea și ieșirea din etapa copilăriei sunt adesea întârziate.

3. Fotografie... (pexels-jessica-west-1443092-3273851_64906800.jpg)

Fotografie de la Jessica West/ Pexels

6. A avea un frate de sex opus te ajută să te relaționezi mai bine cu sexul opus

Când aveți frați de sex opus, este mai ușor să începeți și să mențineți conversații cu persoane de sex opus. În acest fel, bărbaților cu surori le este mai ușor să înceapă o conversație cu o fată decât celor care au un frate. Dacă sunt femei cu frați, le este mai puțin dificil să relaționeze și să înceapă conversații cu băieții decât dacă ar avea o soră.

7. Frații mai mici tind să aibă mai puține alergii și să fie mai sănătoși

Poate pentru că atunci când sosește fratele mai mic, sunt deja destui germeni în casă datorită celor mai mari. Prin urmare, acestea ajută la întărirea sistemului imunitar al micuțului, astfel încât, de obicei, aceștia contractează mai puține boli decât ar putea lua fratele lor mai mare la aceeași vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel