Acesta este numele de fată care conține toate vocalele, dar este foarte greu de folosit în România

Data publicării:
Cele mai speciale nume de fetițe / FOTO: freepik.com @user17581499
Cele mai speciale nume de fetițe / FOTO: freepik.com @user17581499

Dacă ești în căutarea unui nume de fată și îți plac literele, ar trebui să știi că există un singur nume grecesc feminin care conține toate vocalele. Este un nume vechi cu o semnificație specială. 



Lumea numelor de bebeluși este atât de vastă încât am putea petrece zile întregi vorbind despre asta. Mai extinsă ca niciodată, acum Starea Civilă permite înregistrarea unor nume inventate și diminutive ca nume proprii – ceva de neconceput în trecut.

Prin urmare, alegerea numelui perfect poate fi dificilă, dar te putem ajuta cu sfaturi de la experți în lingvistică cognitivă.

Deși gusturile sunt subiective, știința (și AI-ul ChatGPT) au ajuns la concluzii despre cel mai frumos nume din lume. Aceste concluzii se bazează pe preferințele a mii de părinți chestionați, pe sonoritatea numelui și pe emoțiile pe care le provoacă atunci când sunt auzite.

Conform științei, există o listă cu cele mai frumoase 40 de nume de fete și băieți din lume, dar gusturile diferă. Ce unii părinți consideră cel mai frumos nume, alții pot să respingă.

Este clar că fiecare cuplu care urmează să aibă un copil își găsește inspirația într-un loc diferit. Unii aleg nume în funcție de origine (greacă, ebraică, latină, japoneză etc.), alții aleg nume care omagiază ceva ce le place, cum ar fi un film, un serial sau o carte. Iar alții caută nume foarte originale, pe care nu multe persoane le au.

Numele de fată despre care vom vorbi mai jos este de origine greacă și se remarcă prin faptul că include toate vocalele. Este un nume atât de original încât în România nu e folosit.

Nume cu toate vocalele: unul dintre puținele în greacă

Numele grecesc pentru o fată care conține toate vocalele este Eustolia. Deși poate suna neobișnuit, acest nume are o semnificație specială și nu s-a auzit de el în țara noastră (cel puțin așa ne zice Google!).

Sensul numelui Eustolia este „a avea o călătorie bună”, derivat din rădăcina greacă „eu” (bun) și „stolos” (călătorie). Popularitatea sa este legată de Sfânta Eustolie, o fecioară și muceniță care a trăit cu mult timp în urmă.

Eustolia este un nume foarte original, care include toate vocalele și care este pe cale să dispară.

Dacă acest nume nu te convinge, nu-ți face griji. O să îți dăm o listă cu mai multe nume grecești cu vocale.

Alte nume care conțin toate vocalele

Deși cazul Eustoliei este deosebit, nu este singurul nume care conține toate vocalele. Iată o listă cu alte exemple la fel de frumoase:

Aurelius

Eutropia

Eurosia

Iulius Cezar

Eustacio

Orhidee

Aceste nume, la fel ca Eustolia, sunt pline de semnificație și rar întâlnite, oferindu-ți opțiuni originale pentru un nume deosebit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel