Acestea sunt cele mai frumoase nume românești din lume, conform științei

Data publicării:
Acestea sunt cele mai frumoase nume românești din lume, conform științei / FOTO: freepik.com @EyeEm
Acestea sunt cele mai frumoase nume românești din lume, conform științei / FOTO: freepik.com @EyeEm

Vă spunem care sunt numele românești care apar pe lista celor mai frumoase 50 din lume întocmită de Universitatea din Birmingham.Bebelușul va sosi în curând și sunteți în căutarea de inspirație pentru a-i alege numele? Poate că vă va ajuta lista celor mai frumoase nume din lume, rezultată dintr-un studiu realizat de brandul de produse pentru bebeluși My First Years, în colaborare cu Bodo Winter, profesor asociat de lingvistică cognitivă la Universitatea din Birmingham, Regatul Unit.

Această listă a fost alcătuită în urma unor cercetări amănunțite, care au avut în vedere caracteristici precum sunetul și estetica numelor.

Cercetătorii au făcut o selecție inițială, iar apoi au efectuat sondaje printre clienții mărcii pentru a determina care sunt cele mai apreciate și cele mai respinse nume.

Printre cele mai frumoase 50 de nume de fete și 50 de nume de băieți din lume, se remarcă 18 nume care sunt foarte comune în România, unele mai des întâlnite decât altele. Vă prezentăm mai jos această selecție.

Citește și Acesta este cel mai frumos nume de băiat, conform științei. Cercetător: „A obținut cel mai mare punctaj pentru că a evocat cele mai pozitive emoții atunci când a fost rostit!”

Cele mai frumoase nume românești din lume, conform științei

Nume de fete

Sofia (locul 1) - Acest nume are origini grecești și înseamnă „înțelepciune” sau „înțeleaptă”.

Violeta (locul 7) - Acest nume este derivat din numele unei flori. Semnificația sa este asociată cu culoarea și frumusețea florii.

Eliza (locul 14) - Este o variantă scurtă a numelui Elizabeth, de origine ebraică, și înseamnă „Dumnezeu este jurământul meu” sau „Dumnezeu este plină de jurăminte”.

Eva (locul 15) - Acest nume provine din ebraicul „Havva” și înseamnă „viață”.

Emma (locul 22) - Originea acestui nume este neclară, dar se presupune că provine din germană și ar putea însemna „mare”, „puternică” sau „universală”.

Ana (locul 34) - Acest nume este de origine ebraică și înseamnă „grație” sau „bunătate”.

Maria (locul 38) - Este un nume de origine ebraică și înseamnă „cea iubită”.

Iris (locul 39) - Acest nume este derivat din numele unei flori, irisul, și este asociat cu simbolistica curcubeului și a comunicării.

Aurora (locul 40) - Numele este de origine latină și înseamnă „zori de zi” sau „răsăritul soarelui”.

Ada (locul 49) - Acest nume poate fi o formă scurtă pentru nume precum Adela sau Adelina și are origini germanice, însemnând „nobil” sau „de încredere”.

Vezi și Acesta este cel mai frumos nume de fată din lume, conform științei. Cercetător: „Sună cel mai plăcut pentru urechea umană”

Nume de băieți

George (locul 7) - Este un nume de origine greacă care înseamnă „țăran” sau „lucrător pe pământ”.

Daniel (locul 9) - De origine ebraică, acest nume înseamnă „Dumnezeu este judecătorul meu”.

Eduard (locul 27) - Este de origine engleză și înseamnă „gardian bogat” sau „protector bogat”.

Lucas (locul 36) - Acest nume este de origine greacă și este o formă latinizată a numelui grecesc „Loukas” care înseamnă „luminos”.

Alex (locul 42) - Este o formă scurtă pentru numele Alexandru sau Alexandra și poate avea diverse semnificații, cum ar fi „protector al oamenilor” sau „apărător al oamenilor”.

Alexandru (locul 43) - Acest nume este de origine greacă și înseamnă „apărător al oamenilor”.

David (locul 46) - Acest nume este de origine ebraică și înseamnă „iubit” sau „iubit de Dumnezeu”.

Sebastian (locul 49) - De origine latină, acest nume înseamnă „venerabil” sau „demn de onoare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment

DC Media Group Audience
pixel