Acestea sunt numele celor mai neastâmpărați copii, conform statisticilor: Peste 63.000 de părinți au participat la studiu

Data publicării:
Acestea sunt numele celor mai neastâmpărați copii, conform statisticilor: Peste 63.000 de părinți au participat la studiu. FOTO: freepik.com @ivalukian
Acestea sunt numele celor mai neastâmpărați copii, conform statisticilor: Peste 63.000 de părinți au participat la studiu. FOTO: freepik.com @ivalukian

Un sondaj recent a dezvăluit lista numelor care par a fi asociate cu cei mai neliniștiți copii din școală. Dar poate numele să influențeze cu adevărat personalitatea unei persoane? Răspunsul nu este atât de clar pe cât am crede la prima vedere. Cu toate că pare puțin probabil, experții și cercetările științifice arată că numele poate avea un impact asupra personalității.



Această descoperire poate adăuga și mai multă presiune asupra părinților care caută cu grijă un nume pentru copil. Alegerea unui nume nu este o sarcină ușoară, deoarece acesta este primul aspect care conturează personalitatea. „Numele este modalitatea în care părinții noștri decid cum ne vor cunoaște ceilalți, și, desigur, acest lucru poate influența personalitatea”, a explicat psihologul pentru copii Rafa Guerrero.

Cu toate acestea, mai multe studii științifice au mers chiar mai departe și au încercat să explice legătura dintre nume (nu doar din cauza semnificației lor, ci și a literelor din componența lor, a sunetelor pe care le produc sau chiar a conotațiilor pe care le poartă) și personalitatea celor care le poartă. Este un subiect intrigant care ne face să ne gândim la modul în care numele pot influența felul în care ne percepem și cum interacționăm cu lumea din jur.

Citește și Nume pentru copii, în funcție de luna nașterii. Lista specială cu peste 150 de idei inspiratoare pentru fetițe și băieței

Poate numele să definească dacă un copil va fi neastâmpărat sau nu?

Se pare că există o legătură între nume și comportamentul copiilor, cel puțin conform experților de la portalul School Stickers, un site care permite familiilor și profesorilor să acorde medalii pentru comportamentul bun al copiilor (desigur, cu menționarea faptului că nu toți experții în parenting și educație sunt de acord cu acest sistem de recompense).

Trebuie menționat că datele obținute nu pot fi considerate strict științifice, sunt mai degrabă statistice. Aceste date provin din răspunsurile a peste 63.000 de părinți ai copiilor de vârstă școlară care au participat la un sondaj. Acești părinți au fost cei care au etichetat comportamentul copiilor lor ca fiind „bun” sau „rău”, în funcție de cerințele stabilite de portal.

Ulterior, experții au analizat aceste date și au ajuns la concluzii interesante. Rezultatele sunt prezentate sub forma unei liste, ordonată de la cel mai „obraznic” la cel mai „cuminte”, cu cele mai „neastâmpărate” nume de copii. Astfel, se sugerează că există o posibilă influență a numelui asupra comportamentului, ceea ce poate părea destul de intrigant. Deci, cine știe, alegerea numelui copilului ar putea avea un impact asupra personalității sale sau a comportamentului său.

Vezi și Cele mai de succes nume din trei litere pentru băieți și fete: Sunt ușor de pronunțat și au semnificații puternice

Acesta este numele celor mai neastâmpărați copii

2. -imagine fara descriere- (acestea-sunt-numele-celor-mai-neastamparati-copii--conform-statisticilor-peste-63-000-de-parinti-au-participat-la-studiu-2_93143500.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com @kulyashinafoto

Iată numele care par a fi asociate cu cei mai neastâmpărați copii. Trebuie menționat că datele acestui sondaj sunt din 2019, iar tendințele s-au putut schimba de atunci. Aceste nume sunt în principal de origine anglo-saxonă, deoarece sondajul a fost realizat de o companie britanică. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt familiare și în cultura noastră, dat fiind că tot mai mulți părinți aleg nume străine pentru copiii lor.

În conformitate cu portalul School Stickers, „numele feminine care par a fi asociate cu comportamentul obraznic” sunt Alexandra. Acest nume are origini grecești și se traduce ca „protector al numelui”.

Pe de altă parte, în ceea ce privește numele de băieți, conform aceleiași surse, cei mai neliniștiți copii par a se numi Logan. Logan este un nume de origine gaelică, cu traducerea „peșteră mică”.

Citește și Află care este culoarea numelui copilului, conform științei: Această descoperire deschide noi perspective în domeniul psihologiei umane

Alte nume de băieți și fete neastâmpărați

Aceasta este lista celor „mai neliniştite” nume de fete:

Alexandra

Estera

Faith

Lidia

Nicole

Pe de altă parte, așa se numesc cei mai „neliniștiți” băieți:

Logan

Liam

Leo

Mihai

Archie

Țineți minte că aceste date sunt doar statistice și că numele unui copil nu ar trebui să fie singurul factor luat în considerare atunci când evaluăm comportamentul sau personalitatea sa. Numele poate avea influență, dar nu este destinat să definească un copil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel