Aceşti elevi din România nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie

Data publicării:
Aceşti elevi din România nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie / FOTO: freepik.com
Aceşti elevi din România nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie / FOTO: freepik.com

Anumiți elevi din România nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Ligia Deca.Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că elevii de religie catolică nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie, având în vedere că pe 31 martie este Paştele catolic. Absențele le vor fi motivate. În cazul profesorilor de religie catolică, decizia va aparţine fiecărei şcoli în parte. Ministrul a menţionat că, dacă vor fi cursurile suspendate, atunci acestea trebuie recuperate.

"Am trimis chiar astăzi o informare către inspectoratele şcolare judeţene în care evocăm obligaţiile legale conform contractului colectiv de muncă la nivel de sector. Practic, spunem că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar să fie realizată o analiză a numărului de angajaţi care ar putea beneficia de acest drept, de zile libere, şi anume vinerea mare, prima, a doua şi a treia zi de Paşti.

Practic, în funcţie de ponderea cadrelor didactice, Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ poate decide suspendarea cursurilor pentru aceste zile, pe care le-am amintit, şi stabilirea modalităţilor de recuperare cu aplicarea prevederilor articolului 9 alineatul 4, literele B şi C din regulamentul cadrului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi/sau reorganizarea programului şcolar în vederea suplinirii cadrelor didactice care beneficiază de aceste prevederi”, a declarat Ligia Deca, luni, într-o conferinţă de presă, potrivit Antena 3.

“De asemenea, elevii care aparţin unui cult religios legal altul decât cel ortodox, pentru care Paştele se celebrează în data de 31 martie, nu au obligaţia participării la cursuri în perioada 29 martie -2 aprilie, fiindu-le motivate la cerere absenţele înregistrate. Am trimis deja această informare şi fiecare Consiliu de Administraţie deja discută şi decide în funcţie de ponderea cadrelor didactice şi de numărul elevilor care se încadrează în aceste prevederi”, a explicat ministrul Educaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel