Admitere liceu 2024. Când încep testările de limbă străină și probele de aptitudini

Data publicării:
Se apropie sesiunea examenelor naționale. Ce trebuie să știe elevii despre programul lor/ FOTO: freepik.com
Se apropie sesiunea examenelor naționale. Ce trebuie să știe elevii despre programul lor/ FOTO: freepik.com

În perioada 13-15 mai se eliberează anexelor fişelor de înscriere pentru elevii sau absolvenţii care doresc să participe la probele de aptitudini, la probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.Pentru admiterea la liceu 2024, testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale încep în data de 21 mai și durează până pe 24 mai, conform calendarului oficial. Înscrierea pentru aceste probe se face în zilele de 16 și 17 mai.

În perioada 13-15 mai se eliberează anexelor fişelor de înscriere pentru elevii sau absolvenţii care doresc să participe la probele de aptitudini, la probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

Pe 13 mai, inspectoratele școlare vor publica broșura cu informațiile referitoare la admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, potrivit calendarului oficial. Broșura conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările, codurile și media ultimului admis în anul școlar anterior.

Pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu. Înscrierile pentru admiterea la liceu, în 2024, vor începe pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie, după cum se arată în calendarului oficial, potrivit Edupedu.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel