Află care sunt ultimele tendințe în alegerea numelui noului născut

Data actualizării: | Data publicării:

 Când este un bebeluș pe drum, alegerea unui nume este una dintre activitățile în care părinții (și de multe ori nu numai ei) sunt foarte implicați. Iată care sunt tendințele și cele mai folosite nume în ultima vreme.



Factorii care determină alegerea numelui sunt numeroși; unele cupluri aleg pur și simplu pe baza gustului personal, altele, conform unei anumite tradiții, fac alegerea să cadă pe numele bunicilor, altele sunt inspirate de personaje literare sau cinematografice.

În general, este indicat să evitați numele cu sunet înalt și complicat care ar putea pune copilul în dificultate pe viitor, la fel cum este bine să evitați numele ridicole sau numele greu de pronunțat.

Nume de băieți

Potrivit statisticilor realizate de Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor, cele mai des întâlnite nume de băieţi sunt Andrei, Alexandru, Gabriel, Ionuţ şi Ştefan. Fiecare dintre acestea are, simbolic, o semnificaţie proprie. 

Astfel, numele de Andrei provine din grecescul Andreas şi înseamnă “razboinic”. Cei care poartă numele Andrei posedă ceea ce unii ar numi “al şaselea simt”, ei având capacitatea de a-i uimi pe cei din jur cu intuiţia lor. 

Numele Alexandru provine de la “Alexandros”, nume grecesc care înseamnă “protector al oamenilor”. Posesorul acestui prenume va fi un bărbat independent, cu multă încredere în forţele proprii. Caracterul lui se va modifică foarte puţin de-a lungul timpului. 

Gabriel este un nume ebraic ce înseamnă “Dumnezeu e puterea mea”. Cel care îl va purta va avea o mare capacitate de acumulare a cunoştinţelor şi va putea urma orice fel de carieră.

Ionuţ sau Ion provine de la “Yochana”, nume evreiesc care înseamnă “binecuvantarea Domnului”. Se spune că cel care poartă acest nume e rezervat, sensibil şi timid, deşi se străduieşte să pâră sigur pe el şi încrezător. 

Numele Ştefan semnifică “purtatorul cununei învingătorului” şi provine din grecescul Stephanos. În religie, Ştefan este considerat primul martir creştin. Personalitatea generată de acest nume este prietenoasă şi dornică de a cunoaşte în permanenţă oameni noi. 

Nume de fete

În aceea ce priveşte fetele, cele mai des întâlnite nume alese de părinţi Maria, Elena, Ioana, Andreea şi Alexandra. Numele Maria provine din grecescul Mariam, nume care înseamnă “copil dorit”. Fetiţa botezată cu acest nume se va bucură de popularitate încă de la cea mai fragedă vârstă. 

Elena este un nume ce înseamnă “raza de soare”. Persoana care poartă acest nume va avea abilitatea de a media conflicte sau de a se afla, într-un fel sau altul, în mijlocul lor. 

Numele Ioana vine de la “Yochana”, nume evreiesc care semnifica “binecuvântarea Domnului”. Cea care este botezată cu acest nume are o fire veselă şi o înclinaţie către romantism. Ioana va fi o visătoare şi se va implică emoţional în orice aspect al vieţii ei. 

Andreea provine de la numele grecesc “Andreas”, care înseamnă “războinic”. Răbdarea până la perfecţiune a fetelor care poartă numele Andreea vor permite chiar să îmbunătăţească sisteme complicate. Cu toate acestea, unii ar putea considera că este prea dificil să se lucreze cu ea. 

Nu în ultimul rând, Alexandra. Fetele care poartă acest nume sunt considerate fete sau femei descurcăreţe.

Numerologia pentru alegerea numelui

În acest caz, prin calcule complicate și calcule abstruse, ajungem să alegem numele „magic” care ar avea și puterea de a influența pozitiv caracterul și viitorul copilului. De fapt, conform numerologiei, fiecărei litere a alfabetului îi corespunde un număr care, conform Cabalei antice, arta magico-filozofică evreiască, conține un sens foarte specific.

Prin urmare, numerele între 1 și 9 poartă cu ele un anumit mesaj și simbolizează o lume cu propriile ei legi și energii. 

Asociind literele care alcătuiesc numele și prenumele copilului la numărul corespunzător și adunând numerele împreună, se poate determina temperamentul copilului, se conturează personalitatea acestuia și talentul cu care este înzestrat.

Procedăm așadar prin asocierea, după următoarele reguli, a literelor numelui și prenumelui cu numărul corespunzător, apoi trebuie să adunăm cifrele până obținem un număr între 1 și 9 și apoi citim profilul corespunzător:

Unu (este asociat cu literele A, J, S) simbolizează creația, imaginația creatoare, întreprinderile norocoase, reprezintă Sinele, determinarea, capacitatea de a lua decizii.

Doi (este asociat cu literele B, K, T) reprezintă emoții, intimitate, asocieri, lucru în grup, este un simbol de mare sensibilitate și distinge nevoia de a se simți protejat.

Trei (corespunde literelor C, L, U)  este numărul sacru, capabil să ofere celor care îl poartă bucurie de a trăi, optimism în lucruri, succes, noroc,

Patru (asociat cu literele D, M, V) indică sacrificiu și puterea morală, reprezintă munca și familia.

Cinci (corespunde literelor E, N, W) simbol al dinamismului, dorintei de aventura, dorinta de libertate, spatii mari, independenta.

Șase (este asociat cu literele F, O, X) este numărul iubirii și căsătoriei, familiei și armoniei, dă farmec și intuiție, dar și un indiciu de indecizie.

Șapte (corespunde literelor G, P, Y) sau reflecție și concentrare, calcul rece și analiză lucidă, simbolizează ambiția și dorința de a câștiga.

Opt (este asociat cu literele H, Q, Z) indică inteligență rece și clară, dar și bunătate, compasiune, simpatie, bunăvoință.

Nouă (este asociat cu literele I, R) care este suma tuturor numerelor anterioare simbol al vocației și urmăririi idealurilor cuiva

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel