Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Miercuri are loc proba la alegere. Candidații au putut alege dintre 10 discipline

Data publicării:
Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Miercuri are loc proba la alegere. Candidații au putut alege dintre 10 discipline / FOTO: freepik.com@pressfoto
Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Miercuri are loc proba la alegere. Candidații au putut alege dintre 10 discipline / FOTO: freepik.com@pressfoto

Miercuri este ultima zi de examen pentru elevii care susțin Bacalaureatul de toamnă.



Miercuri este ziua pentru a treia probă din Bacalaureatul 2024 de toamnă, potrivit calendarului de examen. Candidații vor susține examenul la una din disciplinele la alegere, în funcție de specializarea urmată în liceu. Proba începe la ora 9 și, din momentul în care toți candidații primesc subiectele, au 3 ore la dispoziție pentru rezolvarea cerințelor.

Bac 2024 – sesiunea de toamnă continuă miercuri, 21 august, cu proba la alegere și joi – cu proba la limba maternă pentru candidații aparținând minorităților naționale, prevede calendarul de examen. Rezultatele inițiale vor fi publicate pe 26 august, iar cele finale – pe 30 august.

Candidații pot intra în săli până la cel târziu 08:30, pe baza unui act de identitate – carte de identitate sau pașaport. Pentru depozitarea obiectelor personale și a oricăror materiale interzise la examen, candidații sunt îndrumați de membrii comisiilor de examen din centrul lor de examen către o sală dedicată unde le pot preda până la terminarea probei.

Luni, 19 august, la proba scrisă la Limba română, au fost prezenți 14.853 de candidați din totalul celor 17.541 de candidați înscriși pentru a o susține, a transmis Ministerul Educației. Asta înseamnă peste 2.600 de absenți și o rată de participare de 84,7%.

Pentru proba la alegere, candidații au putut opta pentru următoarele discipline:

Geografie

Logică şi argumentare

Psihologie

Economie

Sociologie

Filosofie

Fizică

Chimie

Biologie

Informatică.

Schimbări la Bacalaureat 2025

Examenul de Bacalaureat 2025 în urma să înceapă cu probele de competențe în lunile ianuarie și februarie, iar probele scrise ar putea să se desfășoare începând de pe 10 iunie, cel mai devreme din istoria recentă. Datele propuse de Ministerul Educației au fost anunțate de instituție luni, într-o postare pe Facebook.

Mai exact, probele de competențe ar urma să se susțină pe 27 ianuarie – 5 februarie. Probele de competențe s-au mai susținut în iarnă o singură dată în istoria recentă, pentru examenul de Bacalaureat 2018, potrivit Edupedu.

Probele scrise ar urma să înceapă cel mai devreme din istoria recentă, mai precis din ultimii 15 ani cel puțin, arată o analiză Edupedu.ro. Proba la limba română scris este programată în calendarul în stadiu de proiect pe 10 iunie, urmată de celelalte probe consecutiv.

Noutatea este faptul că elevii își vor putea vedea lucrările înainte să depună contestațiile. Mai exact, ar urma să aibă alocate zilele de 19-20 iunie pentru vizualizare, după ce pe 18 iunie se afișează rezultatele inițiale BAC 2025. Dacă depun contestații, absolvenții de liceu își vor afla notele finale pe 27 iunie.

O altă noutate este astfel faptul că examenele ar urma să se susțină atât pentru absolvenții de clasa a VIII-a, cât și pentru cei de liceu, până la terminarea lunii iunie 2025, mai scrie în anunțul Ministerului Educației. Asta – după solicitările venite în acest an în care examenele s-au susținut pe perioade de caniculă, în multe școli care nu au climatizare.Schimbarea datelor cât mai devreme în anul școlar a fost anunțată ca efect al schimbărilor climatice. Ministra Educației, Ligia Deca, a vorbit recent la Guvern despre schimbarea calendarelor de examene „în aşa fel încât să nu mai fi în iulie cu ele, pentru că nu ducem”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel