Băiețel, ținut captiv și înfometat de mamă și mătuși timp de 7 ani: A trăit în teroare în mâinile celor care ar fi trebuit să-l protejeze şi să-l iubească - FOTO

Data publicării:
Băiețel, ținut captiv și înfometat de mamă și mătuși timp de 7 ani: A trăit în teroare în mâinile celor care ar fi trebuit să-l protejeze şi să-l iubească. FOTO: captură Twitter @TarekWiliamSaab
Băiețel, ținut captiv și înfometat de mamă și mătuși timp de 7 ani: A trăit în teroare în mâinile celor care ar fi trebuit să-l protejeze şi să-l iubească. FOTO: captură Twitter @TarekWiliamSaab

Șase femei au fost arestate pentru că au ţinut un copil de 13 ani în condiţii inumane.



Într-un caz şocant care a zguduit Venezuela, şase femei, printre care şi mama băiatului, au fost arestate pentru că au ţinut un copil de 13 ani cu handicap în condiţii inumane, închis într-o cuşcă de lemn şi legat cu cătuşe. Procurorul general al ţării, Tarek William Saab, a dezvăluit detaliile cutremurătoare ale acestui caz.

În urma unei plângeri făcute de vecini, Poliţia Naţională Bolivariană (PNB) a intervenit rapid şi a pus sub acuzare rudele băiatului, toate fiind presupus responsabile de acest act de cruzime. Printre femeile arestate se numără şi mama copilului, María Muñoz, alături de cinci dintre mătuşile sale: Xandra Guedez, Deyanira Guedez, Ana Guedez, Cándida Guedez şi Maricela Guedez.

Ținut captiv și înfometat

Imaginile postate de procurorul general Tarek William Saab pe reţelele sociale arată locul în care băiatul a fost ţinut captiv și înfometat. Procurorul a declarat că cei responsabili vor fi acuzaţi de rele tratamente şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni grave.

Potrivit secretarului pentru Securitate Cetăţenească din statul Portuguesa, Luis Medina, copilul a trăit în condiţii deplorabile într-o cuşcă de lemn construită manual şi era încătuşat atunci când poliţia a intervenit. Această tortură îngrozitoare a început în viaţa băiatului de la vârsta de şase ani.

Victima suferă, de asemenea, de convulsii şi are un handicap motor nespecificat. Din cauza gravităţii cazului şi a indignării pe care acesta a stârnit-o în comunitatea locală, oamenii au încercat să se răzbune pe rudele băiatului. Cu toate acestea, poliţia a reuşit să prevină acte de violenţă.

Băiatul va fi transferat acum la un cămin specializat din Caracas, unde va primi îngrijirea şi atenţia de care are nevoie pentru a se recupera după ce a trăit în teroare timp de şapte ani în mâinile celor care ar fi trebuit să-l protejeze şi să-l iubească. Acest caz zguduitor evidenţiază importanţa necesităţii de a proteja drepturile copiilor şi de a asigura că astfel de abuzuri nu rămân nepedepsite în societatea noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: baiat copil mama venezuela





DC Media Group Audience
pixel